50 jaar Peters en Van Leeuwen

De muzikale vrienden Charl Peters en Ruud van Leeuwen vieren zaterdag 16 en 23 november dat ze inmiddels 50 jaar met elkaar muziek maken. Op 16 november een muzikale 50+ avond speciaal voor alle (oud)leden van Tennisvereniging Kockengen. Op 23 november is er in Zaal het Lokaal een luisterconcert (uitverkocht). Charl en Ruud zullen samen met Nieneke en Carolien het concert Very Vocaal ten gehore brengen, liedjes van Mama’s and Papa’s, ABBA, Simon and Garfunkel en nog veel meer. Ook muziekvriend en gitarist Gerard de Jeu zal het podium betreden.

Toen Charl Peters 14 jaar oud was werd hij gevraagd bij de band JB Gypsys te komen. Hij had toen gitaarles en kon goed zingen. Een jaar later ontstond de formatie Our Pride waarin Ruud van Leeuwen aanvankelijk trompet speelde. Al snel bleek dat Ruud goed kon zingen en dat de stemmen van Charl en Ruud goed bij elkaar pasten. Weer een paar jaar later ontstond de band Yantra. Vervolgens scheidde de wegen van de muzikale vrienden een poosje. Charl vertrok naar Amsterdam om te spelen in bandjes die eigen werk vertolkten. Ruud zong enige tijd in de feestband Spuit 11. In 1983 won Ruud van Leeuwen de televisiequiz Kwistig met muziek. De muzikanten uit Kockengen zongen het zelf gecomponeerde ‘Je gaat snel’. De twee muzikanten verloren elkaar niet uit het oog. Via de plaatselijke tennisvereniging waren er regelmatig gelegenheidsformaties als Gus Gravel en Ferry Forehand. Juist die laatste formatie, bestaande uit: Charl Peters, Ruud van Leeuwen, Gerard de Jeu, Carla de Roo, Dick de Jeu, Ruud Mangelsdorf en Willem Panders bleek enkele jaren zeer succesvol. Er werd veel gespeeld op tennisverenigingen, feesten en partijen. In Maarssen stond de band in een grote tent op het Pieter de Hooghplein enkele keren in het voorprogramma van beroemde artiesten als Rene Froger, Anita Meijer en Marco Borsato. Ook op het Kockengense muziekfestival Koetstock was de band erg populair. Na het succes van Ferry Forehand werden er door de muzikale vrienden enkele projecten gedaan, waaronder: Peters en Van Leeuwen zingen Simon and Garfunkel. Er werd zelfs een dvd uitgegeven. Charl Peters en Ruud van Leeuwen treden nog steeds op. De laatste tijd vaak samen met Nienke en Carolien, vier stemmen en een gitaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *