40 jaar Ondernemersvereniging Kockengen

De leden van de Ondernemersvereniging Kockengen hebben zaterdag 12 oktober het 40 jaar bestaan gevierd. Op Hoeve Landzicht in Nieuwer Ter Aa bekeken de ondernemers uit Kockengen een vogelshow met roofvogels, werd er een muziekquiz gedaan en was er een heerlijk buffet.

Op 9 juli 1979 werd bij een notaris in de omgeving de Kockengense Ondernemersvereniging opgericht. Destijds waren aannemer Kees Dijkers (voorzitter) en kapper Herman Beeuwkes daarbij aanwezig. Minne van Vliet werd de penningmeester. Leo van Zanten was de tweede voorzitter en die werd opgevolgd door Cor Boer. ‘Voor die tijd was er in Kockengen een Winkeliersvereniging en een Katholieke middenstandsvereniging. Die zijn na een fusievergadering opgegaan in de Ondernemersvereniging Kockengen-Portengen waarvan smid De Bruin voorzitter werd,’kan ik mij herinneren zegt Leo van Zanten. Het doel van de ondernemersvereniging was en is daar waar mogelijk het ondersteunen van kleine, middel grote en grote ondernemers. ‘Op dit moment is de ondernemersvereniging met de gemeente Stichtse Vecht in gesprek over het opknappen van het terrein op het industrieterrein in Portengen. Een tak van de Ondernemersvereniging is de Winkeliersvereniging. Beiden organiseren in Kockengen de jaarmarkt en intocht van Sinterklaas. De Ondernemersvereniging Kockengen levert één bestuurslid voor de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht. De ondernemers uit Kockengen kunnen elkaar via de vereniging leren kennen, maar gunnen elkaar ook handel. In 1998 was de vereniging behoorlijk ingedut. Er waren bijna geen leden meer die naar de vergaderingen kwamen. Rik de Hoop en ik hebben toen de draad opgepakt. Ik verzon vaak dingen die Rik perfect uitvoerde. We zijn destijds gestart met het bezoeken van bedrijven om een kijkje achter de schermen te nemen en ook is onze Nieuwjaarsreceptie inmiddels een traditie. Ook zijn er thema avonden en eens in de twee jaar wordt de OK blinker uitgereikt aan een ondernemer die zich heeft onderscheiden. Al weer acht jaar is in Overdorp met succes het Verenigingsspel gehouden, eveneens georganiseerd door de Ondernemersvereniging, vertelt voorzitter Adrie de Lange. Op dit moment telt de Ondernemersvereniging 120 leden. ‘We hebben een jong team met twee oud gedienden. Zelf ben ik voorzitter en Kees de Hoop is de penningmeester. Verder zitten Pieter Gerrit Smit, Hugo Peters, Vera Bezuijen en Hanna Treur in het bestuur. Het is een bruisende club met de grote uitdaging om jonge ondernemers uit het dorp lid te laten worden,’ besluit de voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *