Sinterklaas komt met de boot aan in Kockengen

Woensdagavond 21 november arriveerde Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten met een speciaal geprepareerde boot over de Heicop in Kockengen. Bij de noodbrug werd de Sint opgewacht door burgemeester Yvonne van Mastrigt en de kinderburgemeester Britt Klomp. Het wachten van heel veel kinderen uit het dorp werd beloond. Even na 18.00 uur zette de goed heiligman voet op Kockengense bodem.

DJ Piet vermaakte het publiek met bekende sinterklaasliedjes, terwijl Sinterklaas nabij de noodbrug en op het Driestammenplein zoveel mogelijk kinderen een hand gaf. Uiteindelijk werd de Sint door de winkeliersvereniging Hart van Kockengen op het podium welkom geheten. Burgemeester Yvonne van Mastrigt vond het een fantastisch feest in Kockengen. De Sint gaf aan ieder zijn of haar mening te respecteren en dat het gaat om een kinderfeest.

Uit handen van Sinterklaas ontvingen de prijswinnaars van de kleurwedstrijd een cadeau. De prijswinnaars waren: Fleur Verhoef, 2 jaar, Maxx van Leeuwen, 4 jaar,

Jefta Nap, 5 jaar, Ties Geuze, 6 jaar, Naomi Seeleman, 7 jaar en de drieling Fee, Veerle en Eefje de Graeve, 8 jaar.

Na de aankomst bezocht de Sint de bewoners van de Waterlelie en Ons Huis die bij Abrona in de Nieuwstraat bij elkaar waren gekomen. Daarna bracht hij een bezoek aan mevrouw Donker die die dag 101 was geworden.

De winkeliersvereniging is donderdag 22 november gestart met de jaarlijkse Sinterklaasactie, waarmee fraaie prijzen zijn te winnen. De intocht van Sinterklaas werd mede mogelijk gemaakt door alle winkeliers, het Dichtbijfonds van de Rabobank, de firma R. Schreurs die de trailer beschikbaar stelde, Eetcafé De Voorstraat, Van Leeuwen & Van Leeuwen, Menno van Zanten, Willem van Oostrom, Henriët’s kapsalon en de brandweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *