Open Monumentendag Kockengen

Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag. Stichtse Vecht heeft weer een interessant programma te bieden. Er zijn vele monumenten geopend. Ook gebouwen waar u normaal niet zomaar in kunt, kunnen worden bezocht. In het bijzonder openen dit jaar diverse boerderijen hun deuren, in aansluiting op het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. In Kockengen de de RK kerk open en kan er worden opgestoken bij Abrona Kunst & Koffie.

 

R.K. Kerk en Pastorie van O.L.Vr. Tenhemelopneming te Kockengen

Wandschilderingen in de pastorie van RK Kerk Kockengen.
De idylle aan de wand: de behangsels in de R.K. pastorie te Kockengen door Wim Meulenkamp Stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland.
De huidige rooms-katholieke pastorie te Kockengen (Voorstraat 25) kan niet alleen bogen op een gang die is voorzien van het prachtige stucwerk, maar ook op een kamer welke bijna geheel is bespannen met op textiel geschilderde voorstellingen: een wandbespanning of behangselschildering gemaakt door Hendrik van Barneveldt in 1802.
Kerk en pastorie is open van 11 uur tot 15.30 uur. Ingang aan de kant van der Heicop.

Abrona Kunst & Koffie

Terwijl u in het lunchcafé geniet van één van onze gerechten of koffie met gebak, kunt u bij ons ook altijd kunst bewonderen. Wij exposeren regelmatig kunstwerken van mensen met een verstandelijke beperking die werken in één van de ateliers van Abrona. Maar wij stellen ook kunst tentoon van plaatselijk of regionaal bekende kunstenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *