WhatsApp buurtpreventie in Kockengen

In Kockengen is sinds kort WhatsApp buurtpreventie actief. Burgemeester Marc Witteman onthulde vorige week dinsdag een bordje bij de ingang van het dorp aan de Dreef, samen met de initiatiefnemers Roland Pleijster en Krista Peeters en wijkagent Nadya Kihel.

Vijftig procent minder criminaliteit in Kockengen, helpt u mee?

De kracht van social media in de preventie en aanpak van criminaliteit heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen. Overal in Nederland maken steeds meer inwoners gebruik van WhatsApp-groepen om hun buurt veiliger te maken. WhatsApp is een smartphone applicatie die het mogelijk maakt om via internet groepsberichten te versturen. In de appgroepen maken buurtbewoners elkaar attent op zaken die spelen in de buurt. Het vergroot de leefbaarheid en versterkt de betrokkenheid bij elkaar en het dorp. Inwoners houden samen een oogje in het zeil en kunnen sneller verdachte situaties melden bij de politie. Gemeente Stichtse Vecht en de politie omarmen het WhatsApp buurtpreventie initiatief omdat buurtbewoners voor hen extra ogen en oren in de wijk zijn.

WhatsApp Buurtpreventie biedt ook voor Kockengen kansen. Vandaar dat ons dorp nu aangemeld is bij het WhatsApp-buurtpreventienetwerk. We zijn daarom op zoek naar leden voor de appgroep om de spreiding over het dorp zo groot mogelijk te maken. Wilt u bijdragen aan een veiliger Kockengen, meldt u dan aan via www.buurtpreventiestichtsevecht.nl Op deze site vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *