VEG Kockengen betrekt nieuw gebouw

Na jaren van dromen en voorbereiden opent de Volle Evangelie Gemeente Kockengen de deuren van het nieuwe en langverwachte gebouw op de voormalige gemeentewerf.

‘We staan te popelen’, zegt voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Gerda Paardenkooper. ‘We hebben zin om er ons eigen plekje van te maken. Natuurlijk hadden we al ons gebouw Het Brandpunt aan de Kerkweg, maar die was voor de zondagse samenkomst te klein. Dit nieuwe gebouw is precies zoals we het wilden hebben met een grote samenkomstzaal en enkele bijruimtes voor bijvoorbeeld kinderdiensten. En daarbij ook nog zo’n prachtig uitzicht over het weiland.’

‘Er komt een eind aan een nomadenbestaan van 25 jaar samenkomsten in Het Clubhuis en de sporthal’, vertelt Rein Schaeffer, oud-voorganger. ‘We hebben jaren met de gemeente Breukelen en later Stichtse Vecht gezocht naar een geschikte locatie. Die liggen helaas niet voor het oprapen in Kockengen. Maar toen de gemeentewerf verdween uit Kockengen, bleek dat naar omstandigheden een goede locatie. En nu staat het gebouw, werkelijk waar een feest.’

De bouw aan de Sportweg duurde ruim een half jaar. Opvallend zijn de grote raampartijen aan de buitenzijde, wat het samenkomstgebouw een transparant en vriendelijk karakter geeft. Het ontwerp komt van Van Kooten Architectuur, een hedendaagse vertaling van de schuurkerken zoals ze eind negentiende eeuw werden gebouwd.

Het gebouw biedt ruimte aan 250 bezoekers. Paardenkooper: ‘We hopen dat mensen een keer komen kijken in onze samenkomst op zondag, die voortaan om tien uur begint. Er gaat nog een open dag komen, zodat iedereen een kijkje kan komen nemen. Maar aangezien we nog bezig zijn het gebouw ook van binnen mooi aan te kleden, stellen we dat nog even voor ons uit.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *