Enorme belangstelling Avonturen Wandeltocht ijsclub IJsvermaak

Het aantal deelnemers bij de derde Avonturen Wandeltocht was enorm. Liefst 361 deelnemers liepen de tocht door de polder rond Kockengen. Ditmaal liep de route door de polder onder meer langs het voetbalveld door het land naar de Spengense molen. Midden in het land stond een caravan waar warme worst, koffie en chocolademelk kon worden verkregen. Van de molen was met pontons een brug gebouwd zodat de deelnemers de overkant van de Bijleveld konden bereiken. Vandaar werd de tocht vervolgd naar het pontje over de Heicop. Terug bij het startpunt op zwembad De Koet kon iedereen genieten van oliebollen, glüwein en koffie.

 

 

 

 

De Avonturen Wandeltocht is drie jaar geleden op initiatief van Eef van Schaik begonnen. Het eerste jaar waren er 160 deelnemers en het jaar daarop deden er zelfs 270 mensen mee. Geholpen door goed weer was de belangstelling dit jaar enorm. De organisatie was dik tevreden met 361 wandelaars die niet alleen uit Kockengen kwamen, maar ook uit Alkmaar, Maarssen, Vleuten en Woerden. De tocht is mede mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers van de ijsclub en diverse sponsors. De bedoeling is om de tocht ieder jaar op de eerste vrijdag van februari te houden, mits er sterk ijs is.

 

 

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *