40 jaar Christelijke Gemengde Zangvereniging Excelsior

Op 5 januari 1977 is de Christelijke Gemengde Zangvereniging Excelsior opgericht, met als doelstelling Gods woord te verkondigen door middel van de zang en het bevorderen van de zangkunsten.Daarvoor heeft er ook al een koor met de naam Excelsior bestaan, te weten van 1945-1964, maar is destijds opgeheven. Er zijn zelfs nu nog koorleden die op dat eerste koor hebben gezeten!

De jubilarissen zijn: Diena de Gooijer, Jannie Groot, Jannie Hoogendoorn, Henk Hulsman, Bep Mulder, Janny Mulder, Maarten v/d Neut, Mijntje v/d Neut, Martien Oussoren, Henny Oussoren, Janny Plomp, Piet Sondij, Trude van Steijn, Gerda Verduijn, Nel van de Vliet, Diny van Vreeswijk.

Er waren in 1977 liefst 80 leden. Dirigent was Dhr. H. Gijzen. Hij werd in 1982 opgevolgd door Dick de Jeu, in 1991 door Ton v/d Horst, daarna Ad de Joode in 1997 en sinds 2001 is Wim de Penning de dirigent.

Het koor heeft al heel wat jaren ongeveer 70 leden. Jaarlijks wordt er een kerstconcert gegeven in Kockengen en in juni een zomerzangavond. Excelsior heeft één keer opgetreden op de EO zingt dag en heeft meegewerkt aan tal van concerten in het land. Er zijn ook verschillende CD opnames gemaakt.

Ook aan de ontspanning wordt gedacht, jaarlijks is er als opening van het seizoen een barbecue, en als afsluiting een dagje uit. Om de drie jaar wordt er een koorreis georganiseerd, zo is het koor onder meer naar Engeland, Luxemburg/België, en Duitsland geweest

Dit jaar hopen de leden naar Heidelberg/Worms te gaan, in verband met 500 jaar reformatie. Er wordt daar gezongen in verschillende grote kerken. De sfeer is altijd erg gezellig, en er wordt heel wat afgelachen in de bus!

Op 30 september hoopt Excelsior een jubileumconcert te geven in de Gereformeerde kerk, met na afloop een gezellig samenzijn met oud koorleden, en misschien wel oud dirigenten.

Foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *