Zaterdag 11 maart NL-doet: Insectenhotel maken bij Natuurgroep Kockengen

Op zaterdagochtend 11 maart heeft de Natuurgroep Kockengen een activiteit tijdens de NL-doet dag.

In Kockengen is een jeugdgroep actief door regelmatig mee te gaan met de zogenaamde Natuur-ommetjes om kennis op te doen van de natuur. Nu willen we deze groep betrekken bij een doe-activiteit. We gaan (eventueel met ouders) een insectenhotel maken en vullen deze met materiaal uit de omgeving.

Na afloop van de activiteit is er een mooi insectenhotel gemaakt die thuis in de tuin opgehangen kan worden.
En dan is het natuurlijk spannend om te zien of het insectenhotel ook echt gebruikt gaat worden.
Naast het insectenhotel krijgen de deelnemers een zoekkaart met de meest voorkomende wilde bijen, informatie over wilde bijen en 2 vaste planten waarvan de bloemen wilde bijen aantrekken.

Geïnteresseerde jeugdige deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van www.nldoet.nl voor deze leuke en leerzame activiteit. Er kunnen maximaal 20 kinderen mee doen. De Natuurgroep Kockengen organiseert regelmatig natuur activiteiten voor de jeugd. Kijk voor meer informatie op de website www.natuurgroepkockengen.nl of stuur een e-mail naar ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *