Zorgcentrum Overdorp neemt tovertafel in gebruik

Dankzij enkele donaties, van onder meer de Katholieke kerk, Charitas en Stag, heeft de stichting Vrienden van Overdorp een tovertafel aan kunnen schaffen ten behoeve van de PG afdeling in Overdorp in Kockengen.

Een tovertafel is een soort projector aan het plafond dat een interactief spel op tafel projecteert waardoor mensen, dementerenden in een midden en late fase, op een speelse wijze gestimuleerd worden. De tovertafel werkt via een beamer en Wi-Fi. Er worden spellen in rustige kleuren en rustige vormen geprojecteerd op tafel. De mensen reageren erop en willen de figuren aanraken en worden zodoende gestimuleerd. Er gaat een rustgevende werking van uit. ‘Je ziet dat de mensen (voor even ) uit hun passiviteit komen, ‘ zegt Rita Versloot, voorzitter van de Vrienden van Overdorp.

Foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *