Brandweer Kockengen zoekt enthousiaste vrijwilligers

 

Zie jij vrijdagavond wel eens die rode wagen rijden? En wat denk je dan?
Waarom staan of rijden ze daar? Hoor geen
brandweer-2Bkockengen-2B1-576x445 sirene en
zie geen zwaailicht. En toch zijn ze druk bezig, staan water te pompen of knippen een auto open, oefenen een reanimatie allemaal om geoefend te blijven als het echt nodig is.Brandweer Kockengen oefent op de vrijdagavond, op die avond worden er zo realistisch mogelijke scenario’s uitgezet om geoefend te blijven.Dat gebeurd op verschillende locaties waarbij dorpsgenoten hun bedrijfspand of terrein beschikbaar stellen zodat wij daar kunnen oefenen.

 

Belangrijk werk
Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. En het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.
Nog steeds is Brandweer Kockengen op zoek naar enthousiaste mensen die ons komen versterken.
Heb je belangstelling kom eens kijken op een oefenavond of op de onderstaande dagen.
brandweer-2Bkockengen-3-768x512

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 3 september staat Brandweer Kockengen ook op de jaarmarkt.

Zaterdag 17 september tijdens de open dag van Brandweer Breukelen geeft Brandweer Kockengen een demonstratie van het specialisme Rietenkap Brandbestrijding.

Vrijwilliger worden
Vooral in de eerste jaren betekent het vrijwilliger schap een behoorlijke belasting per week, omdat je allerlei opleidingen volgt. Vrijwilligheid betekent geen vrijblijvendheid. Brandweerwerk is teamwerk en je collega’s in de ploeg rekenen op je.

Veel gestelde vragen
Brandweer Nederland(www.brandweer.nl) heeft alle veel gestelde vragen over werken bij de brandweer op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat je geen baard mag dragen vanwege de ademluchtmaskers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *