Geslaagde kennismaking

keninsmaking-2Bvluchtelingen-2B-2B002-833x1024
 
Ondanks de vakantieperiode was er heel veel belangstelling voor de kennismakingsmiddag met vluchtelingen in Woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen. Vele geïnteresseerden kwamen donderdag 4 augustus luisteren en nader kennismaken met Rabiaa Aladeeb en Rasheed Raya die een indrukwekkende presentatie hielden. Er is veel verteld over hun land van herkomst, Syrië. Ze vertelden bijzondere verhalen en met ingrijpende feiten.
Uit Eritrea waren Hermon Tesfay met haar man Tecklemariam Berhane Zerai met hun kinderen Hennos en Adonai aanwezig. Hermon heeft onlangs een bijzondere kennismaking in de supermarkt meegemaakt, waar een inwoner een plantje en een pak koekjes aan haar gaf. ‘Van harte welkom in Kockengen’ zei ze erbij.
Na de presentatie en de koffie met stroopwafel was er gelegenheid om vragen te stellen. Zorggroep de Vechtstreek staat open voor een vervolg op deze middag en gaat dat met Gré de Regt, de taalcoach van de vluchtelingen, bespreken.

 

Foto: Alie Boele

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *