Burgemeester sluit Jeugdhonk Kockengen per direct. Vrijwilligers: ”t Honk gaat snel weer open’

Jeugdhonk ’t Honk in Kockengen is met ingang van zaterdag 2 juli 2016, 12.00 uur op last van burgemeester Witteman gesloten voor alle activiteiten. De burgemeester is om meerdere redenen tot dit besluit gekomen. Zo heeft de jongerenvereniging die het pand gebruikt, geen gebruiks- en horecavergunning. Daarnaastvindt, naar de mening van het gemeentebestuur, alcoholverkoop plaats zonder vergunning, mogelijk ook aan minderjarigen. De burgemeester heeft zijn besluit tot sluiting vrijdag toegelicht aan het bestuur van de jongerenvereniging. De vrijwilligers van ’t Honk denken de deuren van het jeugdhonk in Kockengen weer snel te kunnen openen.
kockengen-net-t-honk-snel-weer-open-881

t-honk-wordt-gesloten-3826
‘We moeten inderdaad er voor zorgen dat de vergunningen in orde zijn. Daar gaan we de komende tijd samen met de gemeente aan werken. Over de verkoop van alcohol willen we benadrukken dat wij een streng deurbeleid hanteren. Jongeren die nog geen 18 jaar zijn krijgen een polsbandje in een bepaalde kleur. Aan die jongeren wordt geen alcohol verkocht. Absoluut niet. Dat de jongeren vervolgens aan elkaar doorgeven hebben wij geen zicht op. Wij zijn enthousiaste vrijwilligers die de regels zo goed mogelijk naleven. Naar onze mening is een jeugdhonk in Kockengen noodzakelijk. Als jongeren bij ons terecht kunnen om gezellig met elkaar te socializen, dan is er in het dorp geen overlast. Wij zijn als vrijwilligers in het dorp actief met onder meer het organiseren van zaalvoetbal- en volleybaltoernooien, feesten op Koningsdag, en wij zijn aanwezig op de Jaarmarkt in het dorp. Ook organiseren wij het feest de Nachtburgemeesters en zijn wij betrokken bij de organisatie van het Oud en Nieuwfeest Access. Kortom ’t Honk heeft een maatschappelijke functie in Kockengen. Wij zijn zeker geen commerciële organisatie en kunnen een hoge huurprijs niet opbrengen. Wij willen zeker wel huur betalen, maar dat moet een redelijk bedrag zijn,’ zo vertellen de vrijwilligers van ’t Honk.
Tekst: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *