Gerard Vianen Classic een ongekend succes

Donderdag 5 mei werd de eerste editie van de Gerard Vianen Classic gehouden. Een wielertocht over 60 of 100 kilometer ter ere van de overleden sportheld Gerard Vianen. De organisatie, de Laatste bus naar Kockengen, hoopte op een succesvol evenement. Echter het werd een ongekend succes, hartverwarmend een onvergetelijke dag.

 Liefst 619 deelnemers gingen donderdagmorgen zeer enthousiast onder een stralende zon van start. De familie Vianen was in alle vroegte naar de Sportweg gekomen. Voor Alie, de vrouw van Gerard en zijn gezin waren speciale wielershirts gemaakt. Nadat Theo de Rooij, oud-wielrenner en vriend van Gerard de deelnemers had toegesproken knipte kleinzoon Merijn een lint door, waarmee de eerste classic officieel van start was gegaan. Kinderen en kleinkinderen van Gerard en aanhang fietsten mee.

De Gerard Vianen Classic is door de Lbnk georganiseerd als eerbetoon aan de grootste sportman die Kockengen ooit heeft voortgebracht. Gerard was lid van de LbnK en daar waren de leden trots op. Als wielrenner was hij bijzonder succesvol, hoewel hij dit nooit etaleerde. Met dit jaarlijks terugkerend evenement hoopt de organisatie de herinnering aan deze bijzondere man levend te houden. De routes voerden langs plekken die voor Gerard bijzonder waren, zoals de Hoek van Spengen, waar hij geboren is en zijn jeugd doorbracht, Kockengen waar hij met zijn gezin woonde, Bodegraven waar hij een doe-het-zelf zaak had en Woerden waar hij erelid was van de WTC. Het is de organisatie niet gelukt om Kamerik aan te doen, terwijl de naam Gerard Vianen onlosmakelijk verbonden was met de Ronde van Kamerik.

 

Liefst zestien oud-wielercollega’s namen aan de Gerard Vianen Classic deel en wilden Alie een hart onder de riem steken. De volgde renners gingen van start: Theo de Rooij, Jan Janssen, Cor Schuuring, Gaby Minnebo, Piet van Heusden, Roger Rossiers, Jo de Roo, Piet de Wit, Jan van der Horst, Jan van Katwijk, Cees van Espen, Jaap Kersten.
De opbrengst is voor de Stichting Daniel den Hoed. Aan het eind van de dag overhandigde voorzitter Ko van Oostrum een symbolische cheque met een totaalbedrag van € 6.527,- aan Jan Janssen, tourwinnaar van 1968 en ambassadeur van Stichting Daniel den Hoed.


Namens de familie nam Bernadette Vianen, dochter van Gerard, het woord en bedankte iedereen die deze tocht had mogelijk gemaakt en alle deelnemers die in zulke grote aantallen waren gekomen. Voor de familie was dit een enorme belangrijke en geslaagde dag.
Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld. Bron: Laatste bus naar Kockengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *