Boeiende verhalen van de Polderwachter

Op vrijdagavond 18 december organiseerde de Natuurgroep Kockengen haar traditionele midwinteravondlezing. Voor deze 7e editie was de Polderwachter, Marcel Blekendaal, uitgenodigd.

De Polderwachter in actie. Foto: Gijs Kleinveld.

Aan de hand van, door het publiek uitgekozen steekwoorden, vertelde de Polderwachter interessante en verrassende verhalen over het polderlandschap. Via het geheim van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, dijken, molens, pestbosjes en zandzakken kregen de 35 aanwezige boeiende verhalen voorgeschoteld over de geschiedenis van het polderlandschap. Daar omheen verhalen over de planten en dieren in de polders: de reigers, de bomen, muskusratten en natuurlijk de koeien.
Maar ook interessante en grappige verhalen over streeknamen, het hedendaagse gebruik van de polder en de belevenissen van de Polderwachter.
Zo werden de aanwezige aangemoedigd om eens op een andere manier te kijken naar het polderlandschap. Zo staan er bijvoorbeeld heel veel bankjes in het landschap, er zijn volgens de Polderwachter kijk-, luister- en ruikbankjes.
Het was een bonte verzameling verhalen waarmee de Polderwachter het publiek wist te boeien en enthousiast te maken voor het polderlandschap. En die verhalen, die moeten we vooral doorvertellen, al dus de Polderwachter.
Met deze goed bezochte lezing sloot de Natuurgroep Kockengen haar activiteiten in 2015 af, voor het nieuwe jaar staan er al weer diverse activiteiten op het programma. Meer informatie over de activiteiten van de Natuurgroep Kockengen is na te lezen op www.natuurgroepkockengen.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *