Groot feest met oud & nieuw: Twintig jaar Access Kockengen

Access Kockengen bestaat twintig jaar. Reden voor de organisatie van het jaarlijkse feest met oud & nieuw om extra uit te pakken. De organisatie is erin geslaagd de geweldige liveact Fragment, bekend van onder meer de Zwarte Cross, te contracteren. Ook is DJ Loek weer van de partij. Vrijdag 1 januari van 00.30 tot 6.30 uur.

Tot afgelopen jaar was de toegang op het feest van Access gratis. Echter mede door het goed te kunnen reguleren van de toegang van publiek en doordat er veel uitgegeven gratis toegangskaarten niet werden gebruikt, heeft de organisatie moeten besluiten een klein bedrag entree per persoon te vragen. Kaarten kosten € 5,- per stuk. Raadzaam is er snel bij te zijn. Immers er zijn 600 kaarten beschikbaar en op=op!
Twintig jaar geleden begon het feest met nieuwjaar heel spontaan op de Sportweg. ‘Jongeren uit Kockengen regelden twee groene legertenten, een paar kratten bier en wat blikjes fris. Het was destijds met de jaarwisseling zo koud dat de blikjes fris bevroren. Vergunning werd er in die begintijd niet aangevraagd. Het was een spontaan feest en het was super gezellig. Al direct werd duidelijk dat er het jaar erop weer een feest zou komen,’ vertelt voorzitter Patrick Grootenhuis. De jongeren vormden een soort organisatiegroepje dat ieder jaar een nieuwjaarsfeest ging organiseren. Nu wel officieel met toestemming van de gemeente. De tent werd groter en het publiek steeds talrijker. Er kwam een tap en ook was er iets te eten en er kwam beveiliging. De belangstelling van publiek werd jaar na jaar groter. De bewoners van het dorp zagen al snel het grote voordeel van een feest op een centrale plaats. In de rest van het dorp bleef het rustig en er werd nauwelijks meer iets stuk gemaakt.

 Door de tijd heen kwam er de naam Access Kockengen. Het feest werd populair en bleef ook bij de buurgemeenten niet onopgemerkt. Ook in onder meer Breukelen werd geprobeerd een soortgelijk feest te organiseren, maar nergens is het zo gezellig als in Kockengen. Vanaf het begin is Patrick Grootenhuis bij de organisatie betrokken. Daarnaast zijn Angélique Spithoven, Jerry van Vliet, Alwin Grootenhuis, Raymon Spithoven en Elina Donkersloot actief in de organisatie. Hulp is er altijd van de jongeren van ’t Honk en vaste vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het opbouwen van de tent en de bardiensten.
Voor de mensen van de organisatie is het vanzelfsprekend. Met oud en nieuw gaat iedereen naar Access Kockengen. ‘Geen haar op mijn hoofd die er over denkt elders oud en nieuw te vieren. Toen ik mijn vriend pas kende wilde hij met oud en nieuw naar Amsterdam. Hij mocht van mij naar Amsterdam, maar dan zonder mij. Ik blijf in Kockengen,’ vertelt Angélique Spithoven.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar: op vrijdag- en zaterdagavond bij ’t Honk, Sportweg 1, Dagelijks van 18.00 tot 22.00 uur bij Rien en Aafke Spithoven, Kerkweg 22 beiden in Kockengen en bij Brazzerie Lekker Belangrijk, Harmonieplein 41 in Maarssen.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld, foto: Fragment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *