Bedrijf in beeld: Bij slagerij Henk Langelaar wordt bijna alles zelf gemaakt

In 2000 begon slager Henk Langelaar zijn eigen slagerij in de voor de mensen van het dorp vertrouwde slagerij in de Nieuwstraat. Na eerst ruim tien jaar in die salgerij te hebben gewerkt bij René van der Schaft, kwam de kans voor Henk en zijn vrouw Aria de zaak over te nemen. Sindsdien prijkt de familienaam op de gevel. Sinds 2007 is ook zoon Michel in de VOF gestapt. Het team wordt compleet gemaakt door Caroline, Lies en Michael. Slagerij Langelaar, waar de klanten op zaterdagmorgen soms al vanaf 6.00 uur binnen lopen, een kopje koffie drinken en bestellen wat er thuis op een briefje is geschreven.
 
Eigen worstmakerij
‘Onze slagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden.
Wij gebruiken altijd de meest verse ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je terug in onze producten. Wij streven ernaar zoveel mogelijk zelf te maken. Momenteel maken we bijna negentig procent zelf. Nadat Michael van Zoeren bij ons is gekomen, hebben we meer tijd om producten zelf te ontwikkelen en maken. In ons familiebedrijf krijgt Michel steeds meer de leiding. Zelf hoop ik nog een lange tijd meer op de achtergrond te gaan functioneren.
Op dit moment, zo vlak voor de Kerst, is het bij ons altijd een drukte van belang. De mensen eten met de Kerst graag een lekker stukje vlees, zoals bijvoorbeeld ossenhaas, rosbief, carpaccio, varkenshaas of een rollade. Ook wordt er lamsvlees gegeten of kalkoen. Desgewenst verzorgen wij ook wild, kalfsvlees of konijn of schotels voor gourmet, fondue of steengrill.
Als het ’s zomers mooi weer is willen de mensen graag barbecueën. Naast allerlei vlees voor de barbecue en salades verhuren wij ook barbecues, vertelt Henk Langelaar.
Slagerij Langelaar gaat ook met de tijd mee. Als sinds langere tijd is de slager actief op facebook, www.facebook.com/slagerijlangelaaren sinds kort is er ook een website; www.slagerijlangelaar.nl.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *