Natuurwerkdag in Kockengen op een bijzondere locatie

Natuurwerkdag in Kockengen op een bijzondere locatie
Op zaterdag 7 november is de landelijke natuurwerkdag 2015. Op die dag trekken vrijwilligers op ruim 400 locaties in Nederland de natuur in om onderhoud aan het landschap uit te voeren. De Natuurgroep Kockengen organiseert dit jaar ook weer een natuurwerkdag, dit jaar op een bijzondere locatie in Kockengen.


Langs De Bijleveld ongeveer 1200 m. buiten het dorp ligt een klein, onbekend natuurgebiedje van Staatsbosbeheer. Het terreintje ligt verscholen achter de dijk en is alleen via een smal wandelpad over de dijk te bereiken. Ooit lag dit terrein buitendijks en vormde het een zogenaamd boezemlandje in De Bijleveld, na dijkverzwaringen kwam het binnendijks, in de polder te liggen.
Het terreintje bestaat uit een oud knotwilgenlaantje (de oude dijk), rietland, hakhoutbosjes en een poel.
Tijdens de natuurwerkdag gaan de vrijwilligers hier knotwilgen knotten en de hakhoutbosjes afzetten. De Natuurgroep Kockengen zorgt voor koffie, thee en soep. Neem zelf warme kleding en laarzen mee.
De natuurwerkdag op zaterdag 7 november start om 9.00 uur op de werklocatie en wordt rond 14.00 uur afgerond.
Je kunt de werkplek bereiken vanaf de Driestammenweg via het smalle pad over de dijk aan de Heicop, langs het Polderreservaat, onder de N 401 door, met het nieuwe pontje bij de Joostendam, het Groote Heicop over en dan weer verder de dijk aan De Bijleveld volgen. Je kunt de plek lopend of op de fiets bereiken. Vanaf het vertrekpunt is het ongeveer 20 minuten lopen.
Nieuwsgierig geworden en wil je ook meedoen aan deze ‘echt Hollandse natuurwerkdag’ in Kockengen met knotwilgen, een watermolen en pompoensoep?
Geef je op via de website van de Natuurgroep Kockengen: www.natuurgroepkockengen.nl
PS: Kinderen jonger dan 12 jaar zijn alleen welkom als ze begeleidt worden door een volwassene
Deze 15e Natuurwerkdag wordt een feestje om mee te maken. Kom dus ook op zaterdag 7 november en leef je uit.
Voor meer informatie en aanmelden: ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl of www.natuurwerkdag.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *