Kunstgrasveld osv Nita officieel in gebruik genomen

Op zaterdag 10 oktober vond de officiële opening plaats van het nieuwe kunstgrasveld van osv Nita uit Nieuwer Ter Aa. Om de financiering van het kunstgrasveld rond te kunnen krijgen, is de voetbalclub een crowdfundingsactie gestart. De mogelijkheid wordt geboden om virtueel een stuk van het kunstgrasveld ‘te kopen’.

Voorafgaand aan de openingsactie was er een officieel deel in het Draaipunt. Daar waren toespraken van Sam Versloot, voorzitter stichting, Bram Griffioen,voorzitter osv Nita, Vital van der Horst, wethouder sport, Jaap Verkroost, districtsvoorzitter van de KNVB en de oud voorzitter Kees van der Horst. Mooie woorden werden er gesproken. Over het doorzettingsvermogen, het geduld, zelfwerkzaamheid, het samenwerken, de hulp van de buren vv Kockengen en FC Breukelen, de samenwerking met de aannemers CSC en Jan Willem van Vliet, de spontane hulp van enkele sponsoren en oud leden en het uiteindelijke resultaat. Het mag er zijn. Ton de Kruijf was uitverkoren om het veld officieel te openen. De voorzitter, en ceremoniemeester Sam Versloot dirigeerde een ieder naar buiten waar ‘het’ zou moeten geschieden. Het openingslint, gespannen tussen de entree, werd ook nog eens vastgehouden door onze trouwe supporter Benny. Met de woorden ‘hierbij verklaar ik het kunstgrasveld voor geopend’ werd het lint doorgeknipt. Na het knippen schoten zes trouwe vrijwilligers een bal op het veld.

De voetbalclub uit Nieuwer ter Aa heeft een moderne manier gevonden om de financiering van het kunstgrasveld te kunnen realiseren: crowdfunding. Naast een bijdrage van de gemeente Stichtse Vecht en het in eigen beheer door vrijwilligers uitvoeren van veel werkzaamheden op het gebied van aanleg en onderhoud, bleef er een gat tussen de totale kosten en de mogelijkheden van deze kleine club.                        

                  
Crowdfunding

Door het inzetten van ‘crowdfunding’ wordt de mogelijkheid geboden aan particulieren en bedrijven om een stuk van het kunstgras ‘te kopen’. Hiermee wordt iemand virtueel eigenaar van één of meerdere m2 kunstgras. De kosten hiervoor bedragen 15 euro per m2 en elke ‘koper’ wordt op de website vermeld met desgewenst naam, slogan, logo , of… en aan het einde van de actie wordt er een blijvend bord gerealiseerd met alle mensen die een bijdrage hebben geleverd daarop afgedrukt. De crowdfund actie start met de inzet van de Nita-jeugd. Ze hebben in hun eigen kring en buurt geprobeerd mensen enthousiast te krijgen en over te halen voor een bijdrage. Voor de kinderen die de meeste m2 ‘verkopen’ waren er mooie prijzen te winnen. De jeugdactie is 11 oktober geëindigd.

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld. Bron: osv Nita.                                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *