Eindresultaat Doekoe-actie bekend Coop Romijn reikt cheques uit aan twee basisscholen

Twee basisscholen uit Kockengen namen vorige week vrijdag een cheque in ontvangst van Coop. De basisscholen namen deel aan de Doekoe-actie die de supermarktorganisatie samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla Foods organiseerde. De scholen mogen het geldbedrag op de cheque besteden aan sport- en spelmaterialen.


Tijdens de Doekoe-actie konden klanten van de in totaal 240 Coop-supermarkten in Nederland zeven weken sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen uit de buurt. Klanten ontvingen bij aankoop van geselecteerde producten van Arla en Unilever Doekoe-munten, die ze konden doneren aan de deelnemende scholen. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan sport- en spelmaterialen mogen besteden. In totaal doneerden Coop en zijn partners ruim 200.000 euro ten behoeve van de Doekoe-actie. Er deden 650 basisscholen in heel Nederland mee aan de actie. Bij Coop Romijn waren dit De Wegwijzer en ’t Kockenest uit Kockengen.
Dichtbij
De uitslag van de Doekoe-actie is inmiddels bekend. Op Vrijdag 19 juni reikte Coop Romijn de cheques uit aan de deelnemende supermarkten. Basisschool De Wegwijzer ontving de cheque met het hoogste bedrag(497.52). Basisschool Het Kockenest (346.09) eindigde op een mooie tweede plaats. Ron Romijn, Coop Romijn: ‘Coop Romijn wil dicht bij zijn klanten staan. We vinden het geweldig dat we op deze wijze onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkels kunnen tonen én kinderen kunnen stimuleren om meer te bewegen. We wensen alle scholen veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen.
Foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *