Adrie de Lange Hart van Holland Loop wederom succesvol

De derde editie van de Adrie de Lange Hart van Holland loop was wederom succesvol. Liefst 70 kinderen namen aan de jeugdlopen deel en zelfs 300 prestatielopers, een record in Kockengen, liepen 5,5 of 10 kilometer. Het publiek was dinsdagavond erg enthousiast. De deelnemers werden met luid applaus en soms luid gejoel ontvangen bij de finish op het Driestammenplein.

 Veel ouders en grootouders kwamen naar de verrichtingen van hun kinderen en kleinkinderen kijken. Het bleek uitstekend weer om hard te lopen. Na de gezamenlijke warming-up die werd verzorgd door Emma Ruts en een bemoedigend praatje van presentator Ruud van Leeuwen ging de jeugd enthousiast van start na het startschot van Willem van Oosterom. Groep 3 tot en met 5 liep 1,1 kilometer en groep 6 tot en met 8 liep 2,2 kilometer. Voor iedereen was er een medaille van Willem en Janneke van Oosterom en een ijsje van Cafetaria De Voorstraat.

Vervolgens klonk het startschot van Adrie de Lange voor de 5,5 en 10 kilometer, die tegelijk van start gingen. Dit jaar voor het eerst waren er bij de tien kilometer twee ‘hazen’ die op tijd liepen. Joop de Lange liep de tien kilometer net onder het uur en Niels van der Rijst onder de vijftig minuten. Lopers die al een tijdje onder deze magische grenzen de tien kilometer wilden volbrengen, konden de hazen volgen die herkenbaar waren een het LbnK-tenue en met een koeienballon.
Eveneens dit jaar voor het eerst was er een fotowedstrijd. Ad Goes van Eetcafé De Voorstraat heeft verschillende waardebonnen beschikbaar gesteld voor lopers en supporters die het leukst, gekst, mooist of creatiefst op de foto staan. De winnaars worden binnenkort bekend gemaakt via de facebookpagina van LbnK. De route voerde onder meer over de Hollandse Kade. Bij de 5,5 kilometer bereikte Matthijs Horlings uit Amersfoort als eerste de finish in een tijd van 19.41. Tweede werd Brian Poll uit Kockengen (20.02). Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Janneke Verhorst uit Zwammerdam (23.37), gevolgd door Cris Nagtegaal uit Wilnis (25.02) en Anouk van der Neut uit Kockengen (26.44). Een Ongelooflijk snelle tijd werd er gerealiseerd door Ephrem Kuiper uit Amsterdam, die de tien kilometer volbracht in 34.30. Tweede werd Huub Redegeld uit Wassenaar (35.04) en Freek Bloemen uit Breukelen eindigde op de derde plaats. Bij de vrouwen was Saskia van Vugt uit Driebergen de snelste (38.58), gevolgd door Rianne Verdouw uit Oudewater op de tweede stek (42.38). Gea van de Linden uit Harmelen werd derde (45.50).

Onder alle startnummers wordt de komende week een waardebon beschikbaar gesteld door ‘Bij de voeten’ voetreflexologie. De winnaar wordt ook op de Facebookpagina van LbnK bekend gemaakt.
Uitslagen: 1,1 km jongens: 1. Casper Ceton, 2. Matthijs van Eckeveld, 3. Rick Cazant. 1,1 km meisjes: 1. Lisanne Brunt,
2. Aafke Fluit,  3. Berit van Vliet. 2,2 km jongens: 1. Koen Hoogendoorn, 2. Jorian van Eckeveld, 3. Gerrit Metz. 2,2 km meisjes: 1. Olivia Mulder, 2. Suus de Mol van Otterloo, 3. Mette Bakkum. 
Prestatieloop: 5,5 km mannen: 1. Matthijs Horlings uit Amersfoort, 2. Brian Poll uit Kockengen, 3. Wilco Rijneveld uit Schoonhoven, 5,5 km vrouwen: 1. Janneke Verhorst uit Zwammerdam, 2. Cris Nagtegaal uit Wilnis, 3. Anouk van der Neut uit Kockengen. 10 km mannen: 1. Ephrem Kuiper uit Amsterdam, 2. Huub Redegeld uit Wassenaar, 3. Freek Bloemen uit Breukelen. 10 km vrouwen: 1. Saskia van Vugt uit Driebergen, 2. Riane Verdouw uit Oudewater, 3. Gea van der Linden uit Harmelen.
Snelste Kockenezen: 5,5 km mannen: 1. Brian Poll, 2. William de Wit, 3. Niek van Ingen. 5,5 km vrouwen: 1. Anouk van der Neut, 2. Dedier Chaigneau, 3. Maaike de Leeuw. 10 km mannen: 1. Camiel Swart, 2. Tim Nieuwendijk, 3. Martijn de Bruin. 10 km vrouwen: 1. Mariëtte van Eck-Fokker, 2. Brigit Ettema, 3. Karin Goes
Alle eindtijden staan op de site www.hartvanholland.net/hardlopen. Hier worden
binnen een paar dagen ook finishfilmpjes van alle deelnemers geplaatst.
Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.
Bron: Aafke Bednorz LbnK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *