Koninklijke Onderscheiding voor Ad van Dongen

Tijdens de Lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag werden in de gemeente Stichtse Vecht acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Onder hen Ad van Dongen uit Kockengen. De gedecoreerden ontvingen hun onderscheiding op vrijdag 24 april uit handen van burgemeester Marc Witteman. De Lintjesregen werd gehouden in het auditorium van het Albert Heijngebouw van de Business Universiteit Nyenrode in Breukelen.
Ad van Dongen uit Kockengen kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer van Dongen werd Koninklijk onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten op diverse maatschappelijke terreinen en het kerkelijk leven sinds 1982.
Vanaf 1982 tot 2015 heeft hij diverse functies bekleed bij de Parochie O.L.V. Tenhemelopneming in Kockengen, zoals: bestuurslid en penningmeester, lid van de pastoraatgroep, penningmeester van de locatieraad. Daarnaast is hij medeorganisator van parochieavonden en fietstochten, vervangend beheerder van het verenigingsgebouw, lid van de Diaconie en Caritas Raad.
Voorts is hij vanaf 1992 tot 2015 medeoprichter en bestuurslid/penningmeester van de Stichting Vrienden van Overdorp (zorgcentrum), van 2003 tot 2015 voorzitter van de Stichting Internationale Samenwerking Breukelen, vanaf 2012 penningmeester van het Vechtstreekmuseum, waar hij zich eveneens bezighoudt met het samenstellen van tentoonstellingen en het opzetten van nevenactiviteiten binnen het museum. Tot slot is hij vanaf 2013 vrijwilliger bij de Stichting Seniorenraad Stichtse Vecht.

Foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *