Burgemeester bezoekt Diamanten echtpaar in Kockengen

Op Koningsdag, maandag 27 april, bracht burgemeester Marc Witteman ter gelegenheid van het zestig jarig huwelijk een bezoek aan Gijs Scherpenzeel en Corrie Scherpenzeel Boer uit Kockengen. Het paar trad in 1955 in het huwelijk. Zaterdag 2 mei is er in de Gereformeerde kerk in Kockengen om 13.30 uur een dankdienst. Vervolgens kan iedereen tussen 14.30 en 18.00 uur het bruispaar in gebouw Irene feliciteren.
De bruiloft in 1955 werd in Woerdense Verlaat gevierd. Het echtpaar ging in Kockengen aan de Wagendijk op een boerderij wonen. In de huwelijksnacht moesten ’s morgens om 4.30 uur de koeien gemolken worden. Aanvankelijk werd zo’n twintig jaar de boerderij op nummer 10 gerund en vervolgens nog eens twintig jaar de boerderij op nummer 9. Inmiddels woont het paar al weer vijftien jaar op de Kerkweg. Gijs en Corrie Scherpenzeel kregen vier kinderen, tien kleinkinderen en tot nu toe drie achterkleinkinderen. Zoon Piet zette de boerderij voort, maar verhuisde het bedrijf naar Groningen. Burgemeester Witteman vertelde dat hij zelf ook op het platteland is geboren en opgegroeid en dat hij in Spengen komt wonen.
Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *