NL-Doet in Kockengen bij De Koet, VVK en NGK

 Het Oranje Fonds hield op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NL-Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL-Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

In Kockengen zijn er in het kader van NL Doet bij zwembad De Koet, vv Kockengen en de Natuurgroep Kockengen verschillende klussen uitgevoerd. Vrijdag werd het clubgebouw van vv Kockengen door vrijwilligers, waaronder een grote ploeg van de Rabobank Rijn en Veenstromen, geschilderd.

Vrijdag en zaterdag werd er in het kader van NL Doet door medewerkers van de Rabobank en bewoners en begeleiders van ons Huis en De Waterlelie geholpen bij het schilderen van de speeltoestellen en de afbeeldingen op de bodem van het zwembad.Ook werd er zand onder speeltoestellen aangebracht en werd de kassaruimte schoon gemaakt.

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld

 De Natuurgroep Kockengen (NGK) hield op zaterdag 21 maart de actie ‘Red de kikker uit de straatput’. Veel kikkers, padden en salamanders vallen in het voorjaar in de straatputten en kunnen daar niet meer uit komen. Door het plaatsen van ‘kikkerladders’ kunnen ze de put weer uit klimmen. Zo’n twintig vrijwilligers hebben

kikkerladders gemaakt en     vervolgens geplaatst in        verschillende putten in       Kockengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *