Avonturentocht IJclub IJsvermaak enorm succes

De eerste Avonturentocht in Kockengen, georganiseerd door de IJsclub IJsvermaak, is door de 165 deelnemers met veel enthousiasme ontvangen. Het was een enorm succes. ‘Een pluim voor de organisatie’, vertelde één van de deelnemers na afloop.

De Avon(d/t)turentocht was geheel verlicht door waxinelichtjes. De tocht ging door het natuurgebied over een pontonbrug aangelegd door Geurt Boele, naar het  rietland dat net gemaaid was door Ries van Zanten. 'Af en toe hoorde je daar uilen en ging er ineens een vuur aan,'vertelde een jonge deelnemer. Daarna  door de Koningstraat en dan de polder achter de boerderij van De
Lange in. Onderweg kwamen de deelnemers vuurkorven tegen en een stempelpost in een bosje achter in de polder. Daar kregen de deelnemers chocomel, cake en spekjes. Daarna werd de weg weer vervolgd door de polder, waar iedereen met een bootje moest overvaren. Dan kwamen de deelnemers op het land van Cock Versteeg en was het de bedoeling om over het betonpad weer naar voren te komen. Maar door de regenbui was het pad spekglad geworden en moest iedereen goed uitkijken. Tot slot eindigde iedereen bij de de keet van de ijsclub en waren er oliebollen en nog een consumptie.


 De 55 deelnemers van het Jeugdschaatsen van de IJsclub Kockengen hadden een vrijkaartje gekregen. Bij gebrek aan ijs is de Avonturentocht zeker voor herhaling vatbaar. De tocht werd gesponsord door: Hadek, Adrie de Lange, Partytentenverhuur Van Dijk, Ron Romijn. Speciale dank gaat uit naar De Lange en Versteeg voor het beschikbaar stellen van hun land. De tocht werd mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers.Foto's: Gijs Kleinveld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *