Metamorfose voor Henriët’s Kapsalon

Henriët’s Kapsalon heeft een metamorfose ondergaan. Alles is opnieuw geschilderd, er is nieuwe verlichting en de vloer is voorzien van een spiksplinter nieuwe pvc-vloer. Ook wordt er vanaf heden gewerkt op een nieuw computersysteem en kunnen er binnenkort online afspraken worden gemaakt.
23 jaar geleden opende Henriët in de Nieuwstraat in Kockengen haar eigen kapsalon. In 1998 werd de zaak flink verbouwd en ruim tien jaar daarna is het interieur aangepast. ‘Het was hoog tijd om het interieur weer eens aan te pakken. Je moet vooral niet indutten. Na de Kerst hebben we de kapsalon helemaal leeg gehaald. Daarna kon er worden geschilderd en het lichtplan dat we hebben laten maken worden uitgevoerd. Aanvankelijk dachten we alle verlichting met ledlampen te doen, maar dat was toch niet naar ons zin. Een deel van de verlichting is nu met halogeen lampen uitgerust. We werken er een poosje in, maar het licht is perfect. Achter de spiegels verandert het licht telkens van kleur. Ook is er een nieuwe pvc-vloer gekomen. We hebben echt een hippe zaak gekregen. De klanten zijn ook erg enthousiast. Ook de meiden die bij ons werken vinden het allemaal heel leuk,’ vertelt Henriët.
Naast een nieuw interieur is er in de kapsalon in Kockengen een nieuw computersysteem gekomen. ‘Het is allemaal wel erg wennen. Je moet je bedenken dat we werkten met een agenda op papier, een oude kassa en een rekenmachine. Nu gaat alles via de computer. Het afrekenen en binnenkort kunnen er online afspraken worden gemaakt. Ik denk dat dat een groot voordeel is. We zijn natuurlijk zondag, maandag en dinsdag gesloten. Al die tijd kan er geen afspraak worden gemaakt. Dat kan binnenkort wel. Je moet met de tijd mee. Een klant kan dan met een telefoon online een afspraak maken. We hebben straks van alles een beeld. Dat kan natuurlijk helpen bij het ondernemen, ‘ vervolgt Henriët.
In Henriët’s Kapsalon werken zes dames. De kapsalon is geopend op woensdag en donderdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag kan iedereen er tussen 9.00 en 15.00 uur terecht.Iedere eerste woensdagmiddag van de maand is er vanaf 13.30 uur een kinderknipmiddag voor kinderen tot en met 12 jaar, met een kinderfilm en na afloop een gratis patatje bij cafetaria De Voorstraat. Zowel voor kinderen, als ook voor dames en heren zijn er knipkaarten voor korting verkrijgbaar.
‘We werken met een gezellig team en proberen iedereen naar tevredenheid de deur uit te laten gaan. Een goed geknipte coupe, een mooie kleur in het haar, hetzij gedurfd of natuurlijk, het is allemaal mogelijk. Met de mooie kwaliteit haarstrengen van Great Lengths kunnen we binnen korte tijd een heel nieuwe coupe maken, of een haarverdikking of verlenging met een heel mooie natuurlijk resultaat. Om steeds meer aan het totaalplaatje van haar en beauty te voldoen zijn we ook ons gaan richten op nagels lakken, maar ook voor wenkbrauwen kleuren en epileren kunnen mensen bij ons terecht. Ik geniet ervan om op het dorp te werken. In al die jaren hebben we een vaste klantenkring opgebouwd. Met veel mensen heb ik lief en leed gedeeld. Veel klanten ken ik ondertussen erg goed. Onze kapsalon heeft op het dorp ook een sociale functie. Mensen vinden het vaak fijn om, terwijl ze geknipt worden, een praatje te maken. Ik vind mijn werk hier in zaak erg leuk. Ik denk dat de meiden die bij ons werken dat allemaal ook met heel veel plezier doen.’
Henriët’s Kapsalon, Nieuwstraat 13, Kockengen. Tel. 0346 241345.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *