Jeugdschaatsen IJsclub Kockengen weer van start

KOCKENGEN Afgelopen zaterdag, 27 september, is in Kockengen het jeugdschaatsen weer van start gegaan. Ondanks de zomerse temperaturen waren de kinderen weer erg enthousiast. Tegen 15.30 uur stroomde de Driestammenweg weer vol met de inmiddels bekende gele jasjes van IJsclub Kockengen. Na het maken van de groepsfoto vertrokken ze allemaal naar de ijsbaan. Net als andere jaren gaan van eind september tot begin maart 90 kinderen van 7 – 12 jaar uit Kockengen en omgeving iedere zaterdagmiddag naar de ijsbaan om daar in groepjes op een leuke en gezellige manier de schaatstechniek onder de knie te krijgen. Op de ijsbaan staan de vrijwillige schaatsleiders van de ijsclub klaar om de groepjes les te geven. De materiaalman zorgt er langs de kant voor dat schaatsen goed zitten. De kinderen beginnen het eerste jaar op de binnenbaan op houtjes of easy gliders. Na één of meerdere jaren mogen ze over op noren en als dat goed gaat, mogen ze het jaar daarop naar de buitenbaan. En dan maar hopen op heerlijke winter met mooi natuurijs, om dan het geleerde in praktijk te kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *