Unieke straatnaamborden verdwenen uit straatbeeld Kockengen

KOCKENGEN – De unieke straatnaamborden van de Roerdomp, Purperreiger, Fuut, Watersnip en Scholekster zijn door de gemeente Stichtse Vecht vervangen door uniforme borden die overal in de gemeente worden gehanteerd. Bewoners hebben twee unieke bordjes weten te redden van de vuilnisbak. De bordjes van de Scholekster worden een beetje opgeknapt en binnenkort op bankjes geschroefd.
In de jaren zeventig en tachtig is in Kockengen de wijk Welgelegen gebouwd. De straten werden genoemd naar namen van poldervogels zoals: Roerdomp, Purperreiger, Fuut, Watersnip en Scholekster. Er werden unieke straatnaambordjes ontworpen, gemaakt en geplaatst. Naast de naam van de straat, staat een afbeelding van de betreffende vogel. Volgens de gemeente Stichtse Vecht was het echt noodzakelijk om de bordjes te vervangen de oude bordjes voldeden volgens de gemeente niet meer aan de richtlijnen van deze tijd.

Tekst en foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *