Kennismaken met diversiteit van het Groene Hart tijdens Zomerfair

Groene Hart, kloppend hart organiseert op zaterdag 30 augustus van 11.00 tot 18.00 uur en zondag 31 augustus van 12.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer de Groene Hart Zomerfair bij Recreatie Landschap Rosenboom in Benschop. De entree is voor iedereen gratis.

Tijdens deze Groene Hart Zomerfair kunnen bezoekers opnieuw twee dagen lang kennismaken met vele culturele, culinaire, sportieve en recreatieve activiteiten die het Groene Hart te bieden heeft. Voorzitter Jan Kooijman: “Als organisatie zijn we erg tevreden over de diversiteit en kwaliteit van onze standhouders. Met veertig kramen op beide dagen belooft ook deze editie van de Groene Hart Zomerfair weer een succes te worden”.

Proeven en ontdekken

Dit jaar heeft de samenwerking met Slow Food Groene Hart nog nadrukkelijker vorm gekregen. Op beide dagen zal er door Slow Food een Foodplein worden ingevuld waar een aantal keren per dag heerlijke hapjes en gerechtjes zullen worden bereid. Dit gebeurt steeds aan de hand van een thema (op zaterdag “lunch”, “koffie/thee”, “zoetigheid” en “hartig” en op zondag “lunch” en “bier, borrel, bite”). Daardoor is er gedurende de twee dagen steeds weer iets anders te proeven. Er wordt louter gewerkt met de Groene Hart Streekproducten die door de aanbieders op de Zomerfair worden aangereikt. Zo kunt u o.a. heerlijke producten zoals boerenkaas, chutney, jam, advocaat, wijnen en eau de vie, likeuren, bier, groenten, fruit, chili ’s, paling en forel, appels, peren, zacht fruit, schapenworstjes, speltbrood, aardappelproducten en nog veel meer proeven en kopen.

Beschilderde hooibalen

Door de kinderen van het Huttendorp in Polsbroek worden er dit jaar hooibalen beschilderd. Deze zullen tijdens de Fair op het terrein worden tentoongesteld en door de bezoekers worden gejureerd.

Veel te beleven

Op beide dagen kunnen bezoekers van alles actief beleven. Maar rustig langs de kraampjes slenteren en ideeën opdoen voor een volgend dagje uit in het Groene Hart kan natuurlijk ook. Zowel op zaterdag als zondag zorgt de muzikale omlijsting voor een gezellige sfeer. Kinderen zullen zich zeker vermaken op het springkussen, met de dieren op het terrein of genieten van een heerlijk boerenijsje. Ook kunnen er gratis rondritjes in de “boeren-safarikar” worden gemaakt. Op zondagmiddag is er een heuse verhalenvertelster aanwezig die een aantal prachtige verhalen zal vertellen waarbij jong en oud aan haar lippen zullen hangen. Ook Gasterij de Toren is beide dagen open en hier kan op het terras even worden genoten van een hapje en een drankje.

De Groene Hart Zomerfair wordt gehouden bij Recreatie Landschap Rosenboom, Benedeneind Zuidzijde 283A in Benschop. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/GroeneHartZomerfair en www.groenehart.nl/zoeken-op-de-kaart/groene-hart-zomerfair-2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *