Wandelaars uit Kockengen lopen Nijmeegse Vierdaagse

KOCKENGEN – Ieder jaar nemen enkele wandelaars uit Kockengen deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ook dit jaar waren de trouwe lopers weer van de partij. Iedere dag 40 of 50 kilometer in en rondom Nijmegen lopen. Ruim 40.000 wandelaars gingen vorige week dinsdagmorgen vroeg van start. Iets meer dan 38.000 liefhebbers bereikten de finish. Anders dan andere jaren was vanwege de ramp met het vliegtuig in de Oekraïne het feest op de Via Gladiola op de laatste dag in Nijmegen ingetogen. In Cuijk werd er twee minuten stil gestaan om de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines te herdenken. Door de burgemeester werden dit jaar geen bloemen uitgedeeld. Traditiegetrouw praatten de deelnemers aan de Vierdaagse uit Kockengen de zaterdag na het evenement tijdens een after party even na over datgene zij beleefd hebben.
De deelnemers uit Kockengen waren, ondanks dat het de laatste dagen behoorlijk warm was, erg tevreden. ‘Zoals altijd was de sfeer uitstekend en was de organisatie prima in orde. Alles verliep op rolletjes,’ vertellen de wandelaars. ‘Het was overal gezellig. De straten waren versierd. Op momenten waarop je het even moeilijk hebt, wordt je gedragen door het publiek. Er werd van alles, waaronder appels, uitgedeeld. Zowel kinderen als ouderen waren vanaf 4.00 uur ’s morgens druk in de weer. Ze moedigen de deelnemers niet alleen aan, maar zorgden ook voor water. Blaren hebben de wandelaars uit Kockengen, op een klein blaartje na, niet opgelopen. Indrukwekkend vonden zij het gedenken van de slachtoffers van de vliegtuigramp. Ze zijn allemaal besmet met het wandelvirus. Wat ooit begon als een uitdaging voor één keer, is nu iets dat ze niet meer willen missen. De Vierdaagse werd voor de 98-ste keer gehouden. De wandelaars uit Kockengen hebben afgesproken in ieder geval de honderdste te halen. De meesten liepen 40 kilometer, maar Pim, Arie en Wim liepen 50 kilometer per dag. Jan Berg behoort inmiddels tot de senioren en liep dagelijks 30 kilometer.
Bep van Schaik (10 keer gelopen), Arie Fokker (17), Pim Vossestein (17), Will van Voskuilen (9), Jan Berg (10), Wim Nelis (5), en Helma van den Ancker (13) zijn volgend jaar weer van de partij. Jaap Oudsouren liep voor de tweede keer mee en voor hem is het wel goed zo. ‘Er zijn nog meer leuke dingen te doen. Ik had mezelf vorig jaar bewezen en heb dat dit jaar een keer overgedaan. Voor mij is het prima zo.’ Niet op de foto: Gerlieke Vossestein die voor de eerste keer meeliep.
Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *