Burgemeester feliciteert honderd jarige tante Mar in Overdorp

KOCKENGEN – Mevrouw Van der Lugt, beter bekend als tante Mar, vierde op woensdag 16 juli in Zorgcentrum Overdorp haar honderdste verjaardag. Waarnemend burgemeester Liesbeth Spies kwam haar feliciteren.
Wie woensdag Overdorp bezocht kon het niet ontgaan. Voor de ingang was een ereboog van ballonnen in de kleuren rood, wit, blauw. Op een bordje was het getal 100 te lezen. Er moest iemand honderd jaar zijn geworden. Dat bleek mevrouw Van der Lugt te zijn. Met mede bewoners en personeel van Zorggroep De Vechtstreek werd de verjaardag gevierd. Zaterdag is er in Overdorp een groot feest voor familie, bekenden en vrienden.
De honderd jarige is geboren en getogen in Maarssen en woonde tot haar 98-ste, geholpen door vrienden en familie, nog zelfstandig. Een val maakte daar een einde aan en sindsdien woont tante Mar in Zorgcentrum Overdorp in Kockengen, waar ze heel goed en liefdevol verzorgd wordt.
Mevrouw Van der Lugt kwam uit een groot gezin met elf kinderen. Eén van haar broers was op haar verjaardag. Tante Mar is een familiemens, die van gezelligheid en mensen om zich heen houdt. Ze was nooit getrouwd, maar stond altijd klaar voor haar neefjes en nichtjes. Veel mensen kwamen bij haar over de vloer. Ze was in Maarssen actief in het verenigingsleven, waaronder het koor Excelsior en de plaatselijke ouderenvereniging. Op haar verjaardag was er een felicitatie van de koning en de koningin en burgemeester Spies kwam op de koffie en bracht een fraai boeket bloemen mee.

Bron: RTV Stichtse Vecht, foto: Ria Poot, tekst: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *