Vijftien jaar Goed Werk in Kockengen

KOCKENGEN – Goed Werk in Kockengen bestaat al vijftien jaar. Om dat feest te vieren zijn er zaterdag 31 mei in de Goedwerkwinkel in de Nieuwstraat tussen 9.00 en 15.00 uur fraaie aanbiedingen, zoals bijvoorbeeld sieraden en sjaals. Ook maken bezoekers kans op een prijs met de kassabon. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd. Koffie/thee/limonade en wat lekkers staan klaar.
Goed Werk is een stichting zonder winstoogmerk die is opgericht door Christenen. Goed Werk wil kansarmen in de derde wereld werk en inkomen bieden en bijdragen aan het ontstaan en in stand houden van een eerlijk handelskanaal. Goed Werk is als het ware de Christelijke variant van de Wereldwinkel.
Goed Werk betrekt producten uit Latijns Amerika, Afrika en Azië. Tussenliggende organisaties zorgen voor de import en het contact met de makers en of producenten. Daarbij wordt onder meer advies gegeven over de verkoopbaarheid van de producten. Mensen in de binnenlanden van een ander werelddeel weten meestal niets over de principes, smaken en trends op de westerse markt, ze snappen soms niet dat kleuren het ene jaar ‘in’ en het andere jaar weer ‘uit’ zijn.
De producten worden voornamelijk ingekocht bij Centrum Mondiaal in Culemborg. Daar kunnen de vrijwilligers van Goed Werk inkopen doen bij vijftien importeurs met producten uit ruim dertig landen verspreid over de wereld. Vervolgens worden de food en non-food producten dan weer in de Goed Werkwinkel verkocht. Eén van de pijlers van Goed Werk is dat al de activiteiten door vrijwilligers worden uitgevoerd.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *