Zaterdag 24 mei: Optreden nieuw koor Encorè in Kockengen

KOCKENGEN – Het in Kockengen nieuw opgerichte koor Encorè geeft op zaterdag 24 mei in zaal Het Lokaal in Kockengen een concert. Tijdens het avondvullend programma zijn er diverse gastoptredens van onder meer Suzanne Liem en het koor wordt op piano begeleid door Gert van den Boom en op accordeon door Anja Bronsing. Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur aan de Heicop 24c in Kockengen. Op het koor is nog plek voor enkele nieuwe leden. Met name mannen zijn welkom. Onder leiding van dirigent Rob van Surksum wordt er iedere dinsdagavond in de gemeenschappelijke ruimte van basisschool ’t Kockenest gerepeteerd.
Tijdens het optreden op zaterdagavond 24 mei staat er een breed repertoire op het programma, van pop, musical tot ballads. Er komen nummers van Anouk en The Lord of the Rings voorbij. Het koor zingt vier stemmig. Doordat er tijdens het optreden enkele mannen afwezig zijn, nemen vrouwen de lage partijen voor hun rekening.
Encorè repeteert iedere dinsdagavond in de gemeenschappelijke ruimte van basisschool ’t Kockenest. Op dit moment bestaat het koor uit 26 leden. Dat mag nog groeien naar zo’n 35 leden. Met name mannen zijn welkom. Dirigent Rob van Surksum is heel enthousiast. ‘Het koor heeft een mooie klank. Dat moet je altijd maar afwachten. Iedereen is welkom, je hoeft bij ons niet voor te zingen. Dat mensen met plezier zingen is belangrijk.’ De leden van Encorè komen uit onder meer Breukelen, Woerden, Harmelen, Kamerik, Maarssen en Alphen aan de Rijn.
Tijdens het optreden is er een verloting met fraaie prijzen. De entree bedraagt € 7,50 per persoon. Dat is inclusief koffie of thee met een plakje cake. In de pauze en na afloop kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat. Echter die drankjes moeten door de aanwezigen worden betaalt. Op dinsdagavond 3 juni werkt Encorè mee aan een benefietconcert in Amersfoort ten behoeve van het opsporen van de vermiste vrouwen Kris en Lisanne in Panama.

Tekst: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *