‘Koetstock Tower’ officieel in gebruik genomen

KOCKENGEN – De nieuwe toezichttoren bij Zwem- en Recreatiepark De Koet in Kockengen is vrijdagavond officieel in gebruik genomen. De vrijwilligers die gedurende de wintermaanden de bouwploeg vormden onthulden met z’n allen de nieuwe naam van de toren: Koetstock Tower. Iedereen kon de toren van binnen en buiten bekijken en onder het genot van een hapje en drankje werd de bouw nog eens doorgenomen. Doordat de toren geheel door vrijwilligers is gebouwd heeft iedereen een sterk wij gevoel. ‘Dat hebben we met z’n allen gefikst, het is onze toren en daar zijn we trots op.’  

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zette bestuurslid Adrie de Lange de bouw en de aanloop daar naar toe eens op een rijtje. In 2010 kwam de vraag of er een nieuwe toren kon komen. Deskundigen werden geraadpleegd en er werden plannen gemaakt. Op de oude plek, maar wel op een hogere voet met veel zicht op het hele zwembad. In oktober 2013 werd de oude toren van de badrand gehaald. Er was geen weg meer terug. Daarnaast werd bedacht dat er een nieuwe betonnen trap moest komen. Prefab werden ter plaatse betonnen vloerdelen gestort en ook het dak werd al vast gemaakt. Er werd een nieuwe voet van 1.50 meter gemetseld met bergruimte. Terloops werd ook maar even een groot stuk van de muur rond het bad vernieuwd. Met een grote kraan van Van Schie werden alle onderdelen plus kozijnen, ramen en deuren van De Lange Houttechniek op de juiste plaats gehesen. Er kan door twee of drie personeelsleden tegelijkertijd in de nieuwe toren gewerkt worden. Het dak is met een overstek zo gemaakt dat er rond de toren altijd schaduw is. De nieuwe toren is ontworpen door Ad Toussaint van AT96 en de constructie is berekend door Sjon Mulders, beiden geheel kosteloos. Heel veel andere sponsors droegen een steentje bij. Al het werk is door vrijwilligers verricht. De nieuwe toren is gefinancierd door het muziekfestival Koetstock.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *