‘De Molen Draait Door’ wint curlingcompetitie IJsbaan Woerden

Het curlingteam ‘De Molen Draait Door’ (DMDD) mag zich een jaar lang Curlingkampioen van Woerden noemen. Op de Woerdense IJsbaan speelden ze vrijdag 3 januari de sterren van de hemel. De halve en de hele finale trokken veel belangstelling bij de afronding van de curlingcompetitie, in het laatste weekend waarin de IJsbaan open was.

Maar liefst dertig teams deden dit jaar mee aan de curlingcompetitie. Het spektakel op het ijs trok ook heel wat nieuwe deelnemers. Drie bedrijven curlden er met hun medewerkers, de Belangenvereniging Binnenstadsbewoners Woerden combineerde er zijn eindejaarsreceptie met een curlwedstrijd en ook de Woerdense burgemeester en het College gingen er met de fluitketels aan de slag.

Op de spannende finaleavond deden de teams van Koek & Zopie, SHV Skeetmasters, Team VEP, Flauwe Curl, WWW, DMDD, Plons! en De Curltangen een gooi naar de Zilveren Fluitketel, de felbegeerde wisseltrofee die hoort bij de titel Curlingkampioen van Woerden 2013.

Duizenden kinderen

Na tactisch overleg en een warming up op de baan heerste er opperste concentratie op de ijsbaan bij de grande finale, waarin Koek & Zopie het tegen het team DMDD moest opnemen. Beide teams wisten na de start om en om een game te pakken. Na de vijfde game liep team DMDD steeds verder uit. Bij de negende game was het beslist: DMDD is de nieuwe Woerdense Curlingkampioen.

De Woerdense IJsbaan was tot zondag 5 januari geopend. “We kunnen weer terugkijken op een geweldig seizoen”, zegt Klaas-Jan van Halm namens de organisatie. “In een maand tijd hebben duizenden kinderen de ijsbaan bezocht, deels tijdens schooltijd. De ijsbaan is niet meer weg te denken van het Woerdense Kerkplein!”

IJsbaan Woerden is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract. Nieuws over de IJsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl, twitter en www.facebook.com/curlingcompetitieijsbaanwoerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *