Nieuwe relaxstoel voor logeerkamer van Vrienden van Overdorp

Vrijwilligster mevrouw Baars probeerde
de nieuwe relaxstoel uit

Onlangs is in de logeerkamer van Overdorp een nieuwe relaxstoel in gebruik genomen. De stoel is bedoeld voor de bewoners van Overdorp die tijdelijk in de logeerkamer verblijven. Naast dat de stoel, die is geschonken door de Vrienden van Overdorp, heerlijk zit, is het een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld revalideren na een heupoperatie. De stoel kan helpen bij het opstaan doordat hij voorover kan worden gekanteld. Daarnaast kunnen mensen heerlijk zitten door bijvoorbeeld een voetensteun uit te schuiven. Ook kunnen mensen door de stoel gemasseerd worden. Personeel en bewoners van de logeerkamer zijn erg blij met de relaxstoel. Rita Versloot, voorzitter van de Vrienden van Overdorp overhandigde de stoel vorige week vrijdag symbolisch aan Leny van Veen van de Zorggroep De Vechtstreek.

Ruim 23 jaar gelden werd de stichting Vrienden van Overdorp opgericht met als doel zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor het zorgcentrum Overdorp in Kockengen. Eén van de eerste acties was het werven van donateurs. Dat resulteerde in 300 donateurs, zo’n tien procent van de inwoners van het dorp. Er volgden nog veel acties ten behoeve van de bewoners van Overdorp, waaronder het jaarlijkse uitje, aanschaf van hulpmiddelen, aankleding ziekenkamer, zithoek in de tuin en nog veel meer. Alles mede gefinancierd uit giften van de donateurs en bedrijven die sponsoren.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *