Veel te beleven rondom IJsbaan Woerden

Kinderen staan op de Woerdense IJsbaan vaak voor
het eerst op het ijs (foto: Daniëlle Verweij)

Ook de komende dagen is er weer veel te beleven op en rondom de Woerdense IJsbaan. Rondritten met een paardenkoets door het centrum van Woerden, een workshop en demonstratie Kunstschaatsen en Dickens-vertellingen: er is voor iedereen rond de ijsbaan iets leuks te doen.

Vrijdagavond 20 december: romantische rondrit met paardenkoets

Van 18.30 tot 21.30 uur staat vrijdagavond 20 december een paardenkoets klaar voor rondritjes door het historische centrum van Woerden. De ritten duren 10 minuten. Kaartjes zijn te koop bij de IJsbaan voor 2,50 euro per persoon. De koets afhuren voor een romantische privé-rit behoort eveneens tot de mogelijkheden. De paardenkoetsritten worden in samenwerking met Reinier Brummelkamp georganiseerd door Rotaract Woerden, een serviceclub van ondernemende jongeren.

Zaterdag 21 december: Dickens-vertellingen voor kinderen

Dickens-vertellingen komen tot leven
(acteur: Ton van der Velden)

Van 12.00 tot 16.00 uur raken kinderen zaterdag 21 december in de ban van Dickens. Vier vertellingen van elk een half uur door acteur Ton van der Velden brengen alle figuren uit Dickens’ bibliotheek tot leven. In gedistingeerd Dickens-costuum vertelt, speelt en improviseert de ervaren Haagse Comedie-acteur Van der Velden zijn verhalen. Samen met zijn publiek maakt hij Charles Dickens weer actueel.

Nog drie zaterdagen workshop Kunstschaatsen

Een workshop Kunstschaatsen met een spannende demonstratie staat nog drie zaterdagen op het programma. Op 21 en 28 december en op 4 januari van 11.30 tot 12.30 uur kan de workshop gratis gevolgd worden (na betaling van entree en eventueel schaatshuur op de ijsbaan zelf). De workshop duurt 45 minuten. Deelnemers moeten zich 15 minuten voor aanvang bij de ijsbaan melden. De workshops worden verzorgd door kunstschaatsvereniging Stars on Ice, www.starsonice.org.

Elke dag feest

De Woerdense IJsbaan is dagelijks open voor een gezellig schaatspartijtje en een lekkere kop warme chocolade bij de Koek en Zopie. Op 2e Kerstdag is de baan geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Het vrij schaatsen trekt voortdurend veel bezoekers, en de succesvolle curlingcompetitie is volgeboekt.

De ijsbaan is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs en Rotaract. Hun doel is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. Basisscholen zijn uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen.

Informatie over alle evenementen op en rond de ijsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. De ijsbaan is ook te volgen op twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina’s IJsbaan Woerden en Curlingcompetitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *