Klunen voor water en poseren bij de IJsbaan Woerden

Plezier voor jong en oud op en rond de ijsbaan
(foto: Hans van Ommeren)

Voor kinderen en voor volwassenen zijn er dit weekend twee extra evenementen rondom de IJsbaan op het Woerdense Kerkplein. Zaterdag 14 december kunnen verklede kinderen zich in een echte fotostudio op hun mooist laten fotograferen. Zondag 15 december gaat heel Woerden op de ijzers bij een kluunspektakel, ‘Klunen voor water’. Op het Kerkplein ligt een 120 meter lang kluunparcours, waar kinderen en volwassenen om de eer, de lol en mooie prijzen strijden. De opbrengst van deze eerste Kluunloop Woerden steken de Woerdense Rotaryclubs in een waterproject in Kenia.

Mooi kluunfeest

Op eigen of gehuurde schaatsen kan jong en oud zondag 15 december Klunen voor water. Op speciaal kluuntapijt wordt op het Kerkplein een Elfstedentocht uitgezet. Volwassenen en kinderen klunen op schaatsen of dubbellopers langs stempelposten met bekende namen naar de finish. Glaasjes Berenburger voor de volwassen kluners maken een bezoek aan de stempelpost tot een feestje.

Gestart kan worden van 13.00 tot 14.00 uur (kinderen tot en met 12 jaar), en van 15.00 tot 16.00 uur (volwassenen vanaf 18 jaar). Kinderen kunnen op de website (www.ijsbaanwoerden.nl) vooraf een sponsorkaart downloaden. Met deze sponsorkaart kunnen zij zelf sponsors werven voor hun kluunrondjes. Onder kinderen die minimaal 15 euro sponsorgeld ophalen en vier stempels bemachtigen wordt de hoofdprijs, een IPad mini, verloot. Volwassenen strijden tijdens Klunen voor water vlakbij het bevroren water op het Kerkplein om het plezier en een prijs voor de meest opvallend geklede kluner. Voor hun 10 euro deelnamekosten hebben ze op het kluunparcours een leuke middag. “Want het moet vooral een mooi feest worden”, zegt Liselore Moesbergen van Rotaryclub Woerden Oude-Rijn. “maar als club hebben we natuurlijk ook ons goede doel voor ogen. In Kenia heeft de helft van de inwoners geen veilig drinkwater of een geschikte wc, waardoor ziektes vrij spel hebben. Hierdoor sterven 10.000 kinderen per jaar. Met ons waterproject in een township in Kenia geven we 800 schoolkinderen veilig drinkwater, goede toiletvoorzieningen en hygiënevoorlichting.”

Verkleed op de foto

Zaterdag 14 december staat Studio Surprise bij de Woerdense IJsbaan: een fotostudio waar kinderen na een verkleedpartij een mooie nostalgische foto kunnen laten maken. De fotograaf in de studio verwelkomt z’n jonge gasten tussen 12.00 en 16.00 uur. Met eigen verkleedkleren of de studiokostuums gaan de kinderen op de foto. In een hoesje met een persoonlijke tekst krijgen ze hun foto mee. Tussendoor kan er natuurlijk geschaatst worden op de IJsbaan op het Kerkplein, die het hele weekend geopend is.

Informatie over alle evenementen op de ijsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. De ijsbaan is ook te volgen op twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina’s IJsbaanWoerden en KluunloopWoerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *