De dierenambulance op bezoek bij de Van Doornschool in Kockengen

Vorige week is de dierenambulance van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden op bezoek geweest bij groep 5 en 6 van de Van Doornschool in Kockengen. Ties Meijer uit groep 5 hield zijn spreekbeurt over de Dierenambulance en tot ieders verrassing was de Dierenambulance met twee enorm enthousiaste medewerksters bij zijn spreekbeurt aanwezig. Ties is gek op dieren en liefst zou hij alle dieren mee naar huis nemen. Maar dat gaat niet want hij heeft al 13 huisdieren. Niet alleen is Ties een grote di erenvriend maar ook een grote fan van de dierenambulance. De helpers op de dierenambulance vindt hij helden omdat zij zo goed voor de zieke, gewonde en gevonden dieren zorgen. Daarom hield hij zijn spreekbeurt over de dierenambulance en had hij geregeld dat zij ook naar de Van Doornschool zouden komen, zodat alle kinderen van zijn klas de ambulance in het echt konden zien. De kinderen mochten in de ambulance en kregen een leuke uitleg van de medewerksters. Ook in de klas mochten zij allemaal vragen stellen aan de medewerksters.

Ter voorbereiding op zijn spreekbeurt had Ties een bezoek gebracht aan het dierenasiel Reijerscop in Harmelen, waar hij een speciale rondleiding had gekregen. Het opvangcentrum en de dierenambulance horen tot de stichting Dierenhulpverlening Woerden. Deze stichting zet zich met hart en ziel in voor het wel en wee van gewonden en gevonden dieren. Ook proberen zij de baasjes van gevonden dieren weer terug te vinden of nieuwe baasjes te vinden. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en is financieel afhankelijk van gelddonaties. Daarom had Ties samen met zijn vriendjes bedacht om een inzamelingsactie voor de dierenambulance te houden. Door zelfgebakken cakejes te verkopen, auto’s te wassen en lege flessen in te zamelen haalden zij een bedrag van € 83,= op. Aan het einde van zijn spreekbeurt heeft Ties samen met zijn vriendjes de gelddoos overhandigd aan de medewerksters van de dierenambulance.

Zijn klasgenoten en de Van Doornschool, vonden het geweldig dat de dierenambulance speciaal voor hen was gekomen. Het was een geweldige spreekbeurt waarvoor hij maar liefst een 9,5 kreeg. Draagt u de dierenambulance en de stichting ook een warm hart toe, bezoek dan de de website www.dierenhulpverleningwoerden.nl

Tekst en foto’s: Marla van den Haak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *