19 december: winteravondlezing Natuurgroep Kockengen “Vlinders en libellen in beweging”

Dagpauwoog (bron: wikipedia)

Op donderdag 19 december a.s. organiseert de Natuurgroep Kockengen voor de vijfde maal een winteravondlezing. Dit jaar zal Annette van Berkel van de Vlinderstichting een lezing verzorgen over vlinders en libellen.

Annette van Berkel filmt al ruim 10 jaar vlinders en libellen in Nederland voor De Vlinderstichting. Uit dit beeldmateriaal maakt zij korte films van 10 tot 20 minuten. Tijdens de lezing laat zij meerdere films zien en vertelt er het verhaal bij.

De meerwaarde van film is natuurlijk dat de vlinders en libellen bewegen. We zien daardoor allerlei leuk gedrag. Bijzondere fasen zoals het vervellen en ontpoppen bij vlinders en het uitsluipen van libellen worden mooi zichtbaar. Kortom een boeiende winteravondlezing met zomerse beelden waarbij u allerlei nieuwe aspecten van het vlinder- en libellenleven te zien krijgt.

De lezing zal plaatsvinden in basisschool ’t Kockenest, Koningin Julianaweg 1 in Kockengen en begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19.30 u, de koffie staat dan klaar. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De Natuurgroep Kockengen nodigt iedereen van harte uit om naar deze interessante winteravondlezing te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *