Opening IJsbaan Woerden op 7 december

Witte Winterklanken in het Woerdense centrum

Zaterdag 7 december om 12.00 uur gaat de IJsbaan Woerden op het Kerkplein officieel open. Rondom de opening is voor de kinderen een leuk programma georganiseerd.

Bij de ijsbaan zijn ’s morgens gratis heliumballonnen af te halen. Van 10.00 tot 11.30 uur wordt het straatbeeld in Woerden bepaald door ‘Witte Winterklanken’: een mysterieuze witte reiziger die zijn reiswagen met zich meesleept. De witte reiziger brengt heerlijke wintermuziek in de straten: van romantische klassiekers tot thema’s uit wegdroomfilms. Van 11.30 tot 11.45 uur zorgt een speciaal voor de ijsbaan geschreven spannende acrobatenact op het gladde ijs voor de aanloop naar de opening.

Om 12.00 uur doen alle kinderen op het plein zelf de echte opening: door het allemaal tegelijk oplaten van hun kleurige ballonnen. Alle opgelaten ballonnen doen mee aan een ballonnenwedstrijd, waarmee leuke prijzen te verdienen zijn. Daarna is de ijsbaan open om vrij te schaatsen.

Veel te beleven

Ook in de weken na de opening is er op en rond de ijsbaan tal veel te beleven. Op 14 december kunnen kinderen terecht bij Studio Surprise. Daar ligt alles klaar voor een hele bijzondere verkleedpartij, waarna een nostalgische foto gemaakt wordt. Zondag 15 december kan er op het Kerkplein gekluund worden in een spannende Kluunwedstrijd voor een goed doel. Vrijdagavond 20 december rijdt er een paardenkoets door het centrum, waarmee ritjes gemaakt kunnen worden (georganiseerd door de jongeren van Rotaract). Op zaterdag 21 december kunnen kinderen luisteren naar spannende Dickens-vertellingen.

Basisscholieren zijn via hun school uitgenodigd om tijdens schooltijd gratis met de klas te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van drie euro, toegankelijk voor jong en oud. Er kunnen ook schaatsen gehuurd worden. Actuele openingstijden van de IJsbaan, een initiatief van Rotary en Rotaract Woerden, zijn te vinden op de website.

Het activiteitenprogramma op de ijsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl. De ijsbaan is ook te volgen op twitter @IJsbaanWoerden en op de facebookpagina’s IJsbaanWoerden en CurlingcompetitieIJsbaanWoerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *