Gouden KNVB-speld voor Leo van Zanten bij afscheid

Na de voetbalwedstrijd ter gelegenheid van het afscheid van scheidsrechter Leo van Zanten, tussen veteranen van vv Kockengen en oud gedienden uit Stichtse Vecht, die met 2-7 door het team Stichtse Vecht werd gewonnen, ontving Leo van Zanten uit handen van bestuurslid Jaap Verkroost de Gouden KNVB-speld. Daarnaast weren er toespraken en cadeaus van onder meer oud scheidsrechters, bestuurders en de politiek. KNVB-bestuurslid Jaap Verkroost liet de carrière van Leo de revue passeren. Voor aanvang van de wedstrijd stelde Leo een nieuw deel van de lichtinstallatie in gebruik.

Onder het toeziend oog van wethouders, waarvan er één, Vital van der Horst, zelfs binnen de lijnen, raadsleden, (oud) scheidsrechters, bestuursleden van diverse voetbalverenigingen uit de regio, familie en overige belangstellenden toonde het elftal van Stichtse Vecht, met spelers van Nijenrodes, Vitesse (nu FC Breukelen), Sparta Loenen en Sperwer (nu sv De Vecht) en osv Nita, zich met name in de tweede helft sterker dan Kockengen. Vooral Marc Verroen en Erno Grilk bleken bijzonder fit en scoorden er lustig op los en Jan van Sligtenhorst toonde zich een geboren leider vanuit de defensie. Ondanks de overmacht van het elftal van Stichtse Vecht kwam vv Kockengen ook tweemaal tot scoren. De einduitslag werd bepaald op 2-7.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *