Natuurgroep Kockengen: lezingavond ”Vogels in de verre (kijker)”

Een groep roze pelikanen – Foto: Hans van Loenhoud

Op donderdag 7 februari a.s. organiseert de Natuurgroep Kockengen een lezingavond. Het thema van deze avond is “Vogels in de verre (kijker)”. Twee sprekers vertellen over hun verre vogelreizen en laten ons schitterende foto’s zien van bijzondere vogelsoorten.

Vogels kijken is een populaire vrije tijdsbesteding in Nederland. Vogels kijken kan overal en in elk jaargetijde. In je tuin, in de polder om de hoek en wat verder van huis in een bekend vogelgebied zoals bijvoorbeeld de Oostvaarders Plassen. Sommige vogelaars reizen verder de wereld in en gaan naar verre streken op zoek naar bijzondere vogelsoorten.

Een rotspinguïn – Foto: Bram Paardenkooper

Op deze lezingavond van 7 februari vertellen twee sprekers over hun verre vogelreizen en de waargenomen vogelsoorten.
Hans van Loenhoud neemt ons mee naar tropisch Afrika. Tijdens zijn lezing ‘Vogels van de Oost-Afrikaanse Slenk’ reizen we door Kenia en Tanzania en maken we kennis met de overweldigende vogelrijkdom van dit gebied
Na de pauze gaan we met Bram Paardenkooper naar iets koudere gebieden tijdens zijn lezing “Vogels en landschappen van Nieuw Zeeland en haar Antarctische eilanden” . Een reis langs geïsoleerde eilandjes vlak bij de Zuidpool met bijzondere, vaak endemische, vogelsoorten.

De lezingavond zal plaatsvinden in basisschool ’t Kockenest, Koningin Julianaweg 1 in Kockengen en begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur, de koffie staat dan klaar.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De Natuurgroep Kockengen nodigt iedereen van harte uit om naar deze boeiende lezingavond te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *