Update over het voortbestaan van onze bibliotheek

Voor wie het nog niet gelezen had op de website van het Dorpscomité, hierbij een update over het voortbestaan van onze bibliotheek:

Op maandag 3 december heeft de gemeenteraad een werksessie gehouden over het voortbestaan van onze bibliotheek. Hoewel er nog geen garanties zijn, lijkt het er voorlopig op dat de bibliotheek in Kockengen blijft, op de huidige locatie en met de huidige openingsuren.

In de week voorafgaand aan de sessie hebben het Dorpscomité en de actiegroep “Vuist voor de Bieb” druk met elkaar overlegd, zodat er een duidelijke boodschap in de werksessie naar buiten zou komen: de bibliotheek in Kockengen moet blijven, met een collectie boeken ter plaatse voor jeugd en volwassenen. Ook stuurden we een uitnodiging naar de wethouder en de directeur van de bibliotheekvereniging AVV om verder te praten over de mogelijkheden om de bibliotheek voor ons dorp te behouden.

Gaandeweg de week werd langzaam duidelijk hoe gemeente en AVV nu voorstellen om het bibliotheeksteunpunt in te vullen. Het meest recente plan beschrijft een behoud van de bieb in Kockengen met een collectie boeken ter plaatse en dezelfde openingsuren.

In de werksessie werd dit nog eens bevestigd. Ook werd toegezegd dat de afspraken over het voortbestaan van de bieb ten minste voor 3 jaar vastgelegd zouden worden.

De plannen zien er nu dus relatief gunstig uit voor Kockengen, maar we blijven alert. Binnenkort gaat het Dorpscomité overleggen met AVV. Daarvoor blijven we uiteraard nauw overleggen met “Vuist voor de Bieb”. We houden u via deze website en via Twitter op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *