Expositie “Over het Dorp. Oud & Nieuw Kockengen” bij Abrona Kunst & Koffie

“Over het dorp. Oud & Nieuw Kockengen,” is het thema van de foto-expositie van Peter Fagginger Auer en Guus Alleman bij Abrona Kunst & Koffie in de Nieuwstraat in Kockengen. De foto’s zijn vanaf heden tot en met 11 februari te zien op de reguliere openingstijden. Tevens is er een fotoboekje gemaakt in een kleine oplage.

“Na onze expositie Mooi Kockengen vorig jaar hier bij Kunst & Koffie, wisten wij dat we nog wel eens iets met foto’s wilden doen. We hebben voor de bewoners van Overdorp het fotoboekje Over het Dorp gemaakt met afbeeldingen van Oud & Nieuw Kockengen. Toen ontstond het idee om meer fotoboekjes te laten maken en om dezelfde foto’s, afgedrukt op canvas bij Abrona Kunst & Koffie te exposeren,” vertelt Peter Fagginger Auer. “We zijn geholpen door het Rabo dichtbijfonds en linnenfotoschilderij.nl. Zonder een beetje hulp van sponsors is dit niet te doen. We werken non-profit, maar we proberen we1 een beetje uit de kosten te komen,” zegt Guus Alleman.

Vroeger en nu

De expositie Over het dorp. Oud & Nieuw Kockengen laat zien hoe Kockengen is veranderd, maar tegelijkertijd ook hetzelfde is gebleven. Foto’s van toen, zijn in 2012 opnieuw gemaakt. Met dezelfde setting op dezelfde plaats. Om dit te kunnen doen, werden historische foto’s ter beschikking gesteld door Frans Brunt en Ans Janzen. “Zo nu en dan was het best wel lastig om precies dezelfde positie te fotograferen en de juiste lens te gebruiken. Ook was het lastig om de goede uitsnede te maken. Op sommige plaatsen hebben we een paar keer geprobeerd om foto’s te maken zonder auto’s. Dan word je je bewust dat er altijd overal auto’s staan. Uiteindelijk zijn we zelf best tevreden met het resultaat,” vertellen de fotografen.

De foto-expositie Over het Dorp. Oud & Nieuw Kockengen is bij Kunst & Koffie te zien op werkdagen van 10.00 tot 16.00uur. Op woensdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tevens is dan het fotoboekje te bestellen.

Tekst: Gijs Kleinveld

Link naar de website over de expositie: www.mooikockengen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *