Natuurwerkdag 3 november in Kockengen: Leef je uit!

Foto: Jan van Wijk

Komende natuurwerkdag gaat de Natuurgroep Kockengen (NGK) werken in het Polderreservaat aan de Dreef in Kockengen. Er worden bomen gezaagd en struiken gesnoeid in twee bosjes in het Polderreservaat.

Het Polderreservaat is een uitgelezen locatie om deze dag te houden. Het is dicht bij de kern van Kockengen, goed te bereiken en er is veel werk te doen. Samen met een flinke dosis gezelligheid zorgt dit voor een ideale mix om een mooie werkdag te beleven.

Op 3 november heeft u nu de gelegenheid om hier de handen uit de mouwen te steken.
Voor soep en drinken wordt gezorgd, neem zelf een lunchpakketje mee. Doe warme kleding en laarzen aan. We starten om 09.00 uur en om 14.00 uur zijn we klaar.

De Natuurgroep Kockengen hoopt u graag op deze dag te ontmoeten. Aanmelden via de website van de natuurwerkdag wordt gewaardeerd. (www.natuurgroepkockengen.nl klik op Natuurwerkdag)

Voor inlichtingen kunt u terecht bij Ben van der Horst 0346-241185 of via e-mail ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl

Polderreservaat

Het polderreservaat is in 1979 op initiatief van de Natuurgroep in samenwerking met de toenmalige gemeente Kockengen aangelegd. En het is in die 33 jaar uitgegroeid tot een prachtig natuurgebiedje waar in het voorjaar duizenden rietorchideeën bloeien. Daarnaast is het een toplocatie voor broedende zwarte sternen. Het water wat door de rietpercelen geleid wordt is inmiddels dusdanig schoon dat er ook zeldzame waterplanten groeien.
Kortom een waardevolle locatie om te beheren.

Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november gaan duizenden vrijwilligers aan de slag op de landelijke Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De deelnemers gaan ook dit jaar weer gewapend met zagen, harken en schoppen wilgen knotten, takkenrillen aanleggen en poelen schoonmaken. De Natuurgroep Kockengen (NGK) doet een oproep aan alle mensen die de provincie Utrecht weer een stukje mooier willen maken. Op www.natuurwerkdag.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *