Natuurgroep Kockengen actief op de NL-Doet dag

Wethouder Jaap Verkroost


Op zaterdag 17 maart heeft de Natuurgroep Kockengen in het kader van de landelijke actie NL-Doet een aantal klussen aangepakt in het Polderreservaat.

Het informatiehuisje was toe aan een opknapbeurt: de slechte onderdelen zijn vervangen, nieuwe vitrinekasten geplaatst en het hele huisje is weer geschilderd. En in het Polderreservaat is een verzakt bankje omhoog gehaald en weer recht gezet.
Het mooie weer van zaterdag kwam goed van pas, een uitstekende reden om de handen uit de mouwen te steken. 
In totaal waren er 6 vrijwilligers van de Natuurgroep Kockengen druk bezig met zagen, schroeven, schilderen en monteren van de nieuwe vitrinekasten.
Ook wethouder Jaap Verkroost kwam meehelpen bij het opknappen van het informatiehuisje. Vorig jaar was hij op de NL-doet dag ook actief bij de Natuurgroep, toen met het ophangen van de boerenzwaluwnestkastjes en nu met kwast en beits in de weer.
Na afronding van zijn klus kreeg hij een rondleiding met uitleg door het Polderreservaat.
Het opknappen van het informatiehuisje op de NL-Doet dag werd mogelijk door financiële bijdragen van het Oranje Fonds en de gemeente Stichtse Vecht en door de inzet van de vrijwilligers.
Het ziet er allemaal weer mooi uit, een opgeknapt informatiehuisje met nieuwe vitrinekasten en een bankje dat weer op de juiste hoogte staat. Straks in de winter weer makkelijk met het aantrekken van de schaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *