“Het is best eng zo’n Expositie”

foto: Jan van Wijk

Dat zei Annelies van Beek toen eenmaal haar schilderijen voor de expositie waren opgehangen. Je geeft toch een stukje van jezelf bloot en je bent dan benieuwd hoe de reactie van de mensen is.
 Annelies is woonachtig in het mooie Kockengen en schildert het liefst portretten. Dat is ook te zien aan de schilderijen die van 5 maart tot 10 mei geëxposeerd worden in verzorgingshuis Overdorp in Kockengen.
Ze schildert het meest met acryl op verschillende ondergronden, maar ook het werken met olieverf en het verwerken van andere materialen zoals papier doet zij graag.
Inspiratiebronnen zijn portretfoto’s uit tijdschriften of soms een aansprekende foto uit de krant, maar zij gebruikt ook modellen en schildert in opdracht.
Haar portretten zijn realistisch, maar de harmonie in kleurgebruik en interpretatie zorgen voor meer dan een goed gelijkend portret.
Een aantal portretten valt op door de speciale blik, verbaasd, dromerig of angstig, die door Annelies goed gevangen is. Dat lukt niet altijd de eerste keer zegt Annelies, soms zijn meerdere pogingen nodig, dan is het soms hard werken.
Annelies heeft les gehad van Leo Borsboom uit Woerden en Jacintha Batenburg in Vleuten. Op dit moment schildert zij voor het 2e jaar bij Atelier de Kromme Mijdrecht.

Voor meer informatie www.anneliesvanbeek.nl (eerdaags in de lucht) of 0346-242626

Deze expositie is zeker een bezoek waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *