Spannende derde editie LbnK Bruggenrace

Op donderdag 31 augustus werd de derde editie van de LbnK Bruggenrace gehouden. Een zwemevenement over 2,3 kilometer van de Portengse Brug naar de witte ophaalbrug in het centrum van Kockengen.

Hoewel de dagen ervoor de weersverwachtingen niet bijster goed waren, bleken de omstandigheden uiteindelijk eigenlijk ideaal. Met een aangename watertemperatuur die schommelde tussen de 18 en 20 graden kon er met en zonder wetsuit gezwommen worden. Geen wind en zelfs een zonnetje. Er ontstond een spannende race, waarbij een eindsprint de beslissing bracht. Winnaar Ruud Veldhuizen moest nog flink door zwemmen om de eerste vrouw Lisenka Kornet voor te blijven. Dat leverde wel een parcoursrecord op, 32.46. Lisenka legde het parcours af in 32.49.

 

Foto’s: Gijs Kleinveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *