Lisanne Cazant Nederlands jeugdkampioen polsstokverspringen

Zaterdag 2 september is Lisanne Cazant uit Kockengen in het Friese Buitenpost Nederlands kampioen geworden in de categorie Meisjes tot en met 10 jaar.

Lisanne Cazant, lid van de Polsstokvereniging Stichtse Vecht, ging in haar eerste sprong mooi over, klom snel naar de top en verbeterde haar persoonlijk record naar 7.89 meter. Een afstand waar de andere topfavorieten hun tanden op stuk beten. Verrassend was het ontbreken van regerend Hollands Kampioen Nikita van Dijk, ook springend bij de Polsstokvereniging Stichtse Vecht, in de finale. Hetzelfde gold voor de Fries Kampioene Hielkje Hoekstra.

Met zes deelnemers was de Polsstokvereniging Stichtse Vecht opnieuw één van de hofleveranciers bij het NK jeugd. Naast Lisanne Cazant en Nikkita van Dijk gaven ook Mendy Kool (Kockengen), Danielle de Jong (Kamerik), Rick Cazant (Kockengen) en Joost Fokker (Nieuwer ter Aa) acte de présence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *